Mourinho: jönni fognak a gólok

Jose Mourinho magabiztos afelõl, hogy a Manchester United lenyûgözõ játéka inkább elõbb, mint utóbb, de be fog érni, ezzel együtt pedig a gólok is jönnek majd.


Mint az ismert, a Vörös Ördögök múlt hétvégén egy igen fájó meccsen a Burnley ellen úgy játszottak 0-0-s döntetlent az Old Traffordon, hogy nem kevesebb, mint 37 alkalommal próbálkoztak kapuralövéssel – az Opta nevû statisztikákkal foglalkozó szolgáltatás indulása óta ez rekordnak számít.

 

Zsinórban ez a 3. olyan bajnokija volt Mourinho legénységének, melyen nem tudott gólt szerezni, de ezt megelõzõen is egy hasonlóan dühítõ 1-1-nek lehettek szemtanúi a United drukkerek, mely összecsapáson ugyancsak végig domináltak Ibrahimovicék. Ennek ellenére a United menedzsere nem aggódik, azt állítva, hogy a futball néha ilyen mostoha is tud lenni, így hát pozitívan tekint a közeljövõre és biztos benne, hogy hamarosan egy felszabadult, gólerõs csapatot láthatunk majd a pályán.

 

„Néha olyan passzban vagy, hogy elég egy helyzet ahhoz, hogy megnyerd a meccset” – érvelt az MUTV-nek adott interjúban. „Van, hogy a stadionban lévõ szurkolók a játék láttán lélekben teljesen máshol járnak, de mégis lõsz egy gólt és képes vagy nyerni.”

 

 

 

 

„Máskor pedig az emberek és a játékosok is teljes lázban égnek, a csapat elképesztõ focit mutat be és érezhetõ a szenvedély az utolsó másodpercig, a játékosok meg csak mennek, mennek elõre. A helyzetek száma lenyûgözõ volt (a Burnley ellen), akárcsak a játékunk minõsége. A Stoke meccs gyakorlatilag ugyanilyen volt. Ha nem is volt annyi kaput eltaláló lövésünk, de a támadójátékunk színvonala talán még magasabb volt.”

 

 

„Szóval egy napon muszáj kijönnie a lépésnek és rengeteg gólt szerzünk majd, de így is örülhetünk annak, hogy megtaláltuk a játékunkat és azt, hogyan élvezzük ezt az egészet. Ezzel együtt persze nyilvánvalóan a három ponttal a zsebben teljes a kép.”

 

 

A United egyelõre teljes mértékben csak az Európa-ligára koncentrál, hiszen soron következõ ellenfele ismét a Fenerbahce lesz az 'A' jelû kvartettben. A Vörös Ördögök két héttel ezelõtt 4-1 arányú gyõzelmet arattak az Old Traffordon, ám Mourinhónak semmi kétsége afelõl, hogy a törökök a saját pályájukon egészen más arcukat fogják majd mutatni.

 

„Teljes mértékben erre számítok” – magyarázta. „Számos alkalommal játszottam már Törökországban; mármint európai kupameccsen a klubjaimmal. Kemény, nagyon nehéz ellenük, mert teljesen más mentalitással és megközelítésben állnak a meccshez ilyenkor, ráadásul tele vannak tapasztalt játékosokkal.”

 

 

 

 

„Ezen kívül kedvezõbb a sorsolásuk is, mert itt csak hétfõn játszanak legközelebb és így maximálisan csak ránk kell összpontosítaniuk. Szerintem ugyanaz a céljuk, mint ami nekünk is; hogy begyûjtsék mind a kilenc pontot hazai pályán. A Feyenoord ellen megszerezték mind a hármat, viszont mi is egy jó eredményért jöttünk, a játékosainknak pedig ugyanúgy élvezniük kell ezt a parázs atmoszférát. Mindig is úgy gondoltam, hogy a legnehezebb környezeteket lehet a leginkább élvezni és nem félni tõle, szóval remélhetõleg a játékosok is így kezelik majd.”

 

„Õszintén szólva nem gondolom, hogy a Fenerbahcénak olyan rossz meccse lett volna (az Old Traffordon)” – tette hozzá a meccs elõtti sajtótájékoztatón. „Több mint fél órán át a Fenerbahce nagyon nehéz ellenfél volt és megnehezítették a dolgunkat. Az elsõ félidõ utolsó szakaszában jól játszottunk és néhány percen belül sikerült két gólt lõnünk, ezután pedig teljesen másképp alakul egy találkozó.”

 

 

„Az, hogy egymás után nyerik a mérkõzéseiket (a bajnokságban), nem meglepetés, mondhatni ez a megszokott. A török bajnokság folyamatosan fejlõdik. Néhány vidéki klub is már az isztambuli top csapatok nyakára ért és a legjobb pozíciókért küzd. A három nagy hagyományokkal rendelkezõ fõvárosi csapat rendkívül erõs, remek játékosokkal és Dick Advocaat személyében egy nagyon tapasztalt menedzserrel. De mindezt néhány játékosuk is elmondhatja magáról, akik szintén nagy rutinnal rendelkeznek a legmagasabb szinten és a válogatott tornákon is. Úgyhogy teljesen normális, hogy a Fenerbahce egyre elõrébb és elõrébb helyezkedik a török bajnokságban.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!