Fenerbahce 2-1 Manchester United

Jose Mourinho csapata ezúttal sem tudott nyerni, nem is állt közel a gyõzelemhez. A Fenerbahce megérdemelten szerzett három pontot.


Remek hangulat várta a csapatokat Isztambulban, ahol a hazai csapat gyorsan elõnyhöz jutott. Éppen csak eltelt egy perc, amikor egy balról érkezõ beadást Sow 14 méterrõl kapuba ollózta. David De Gea, Daley Blind és Marcos Rojo is csak messzirõl követte az eseményt.

 

A bekapott gól mindent felforgatott, a Fener beállt saját kapuja elé, míg a United leginkább a törökök térfelén járatta a labdát. A labdabirtoklás arányával ma sem volt baj, ám az átadások minõségével annál inkább. Nagyon sok passzt füleltek le a hazaiak, emellett a manchesteriek játékában nagyon benne volt a hiba.

 

Alig jutott el Volkan kapujáig a United, ha pedig sikerült lövést megereszteni, az általában gyengére sikerült. Így volt ez Rashford, vagy Pogba esetében is.

 

Huszonegy percet kellett várni egy szép mozzanatra, ekkor Martial adott kiváló labdát Rooney-nak, aki teljesen üresen vehette át a játékszert, ám azt rosszul tette, messzire elpattant tõle, Skrtel pedig szerelni tudott. Egy jó labdaátvétellel ez 100%-os helyzet lett volna.

 

Közben Morgan Schneiderlin sárgult be, majd Ander Herrera is, így a védõk elõtti két középpályás hamar óvatosabb fokozatba kellett kapcsoljon.

 

Félórányi játék után Pogba kapott egy medvepuszit a combjára, ami után nem is tudta folytatni a meccset. Mourinho cserélt, a francia középpályás helyett Zlatan Ibrahimovic játszott tovább, így Rooney egy sorral hátrébb lépett.

 

 

Tíz perc volt hátra a szünetig, Ibra tolta ki Rashfordnak jobbra, a fiatal csatár befelé tört, lapos labdával kereste a svéd csatárt, de Volkan nagyot mentett.

 

Nagyon ideges, feszült félidõn voltak túl a csapatok, nem egyszer alakult ki kisebb-nagyobb tülekedés a pályán. A United játékosai nagyon frusztráltnak tûntek. Nem csoda, hisz vereségre állt a csapat és a játék sem volt az igazi. Sajnos a széleken roppant gyenge teljesítményt nyújtott a gárda, sem Darmian, sem Shaw nem igazán adott támogatást támadásokban, bár a bekkeket felmentve, a társak nem igazán segítették az õ játékukat.

 

A második játékrész úgy indult, ahogyan az elsõ nagy része zajlott. A United birtokolta a labdát, de sokra nem igazán ment vele. Bár Rooney fejelt, majd a csereként beállt Juan Mata lõtt, egyikük próbálkozása sem talált kaput.

 

Nem úgy a másik oldalon, amikor Lens 24 méterrõl csodaszép tekeréssel vette be De Gea kapuját. A pontrúgásból szerzett gólban a manchesteri kapus nyakig benne volt, elindult jó irányba, de aztán megállt és csak nézte, ahogy a játékszer a hálóban köt ki..

 

Az újabb gól hatalmas önbizalmat adott a törököknek, akik sokszor fetrengéssel is húzták az idõt és a vendégek idegeit. A meccs állapota tökéletes volt a hazaiak számára, akik kontrákra álltak rá és ez majdnem meg is hozta az eredményét. Emenike elõtt három nagy lehetõség is adódott. Elõbb Blind mentett hatalmasat, majd De Gea védett, utána pedig a csatár Lens beadásáról maradt le centikkel.

 

Az utolsó percekben a Fener játékosai nagyszerûen tartották a labdát, próbáltak ráülni az eredményre, ami úgy tûnt, siker is nekik. Ám a 89. percben a semmibõl szépített a United. Rooney unt meg mindent és 24 méterrõl lövésre szánta el magát. Jól tette, mert kegyetlen nagy gólt akasztott a hosszú felsõbe, 2-1.

 

Négy perc ráadást meghúzta a United, sorra rúgta Mata a szögleteket. Rooney fejese majdnem utat talált a kapuba, de a gólvonalról kifejelte egy védõ, majd Herrera lövése pattant újabb szögletre.

 

Az egyenlítést nem sikerült kiharcolni, de igazából a Manchester United ezen a találkozón nem is érdemelt volna egy pontot sem. Szinte mindenki bõven tudása alatt teljesített, így pedig nem lehet meccset nyerni, de döntetlent sem könnyû elérni. Az eredmény révén a United nincs továbbjutó helyen, hogy ez megváltozzon, a maradék két összecsapását mindenképp hoznia kellene.

 

 

Európa-liga, csoportkör
Fenerbahce 2-1 Manchester United
Sükrü Salacoglu

 

Vezette: Milorad Mazic

 

Fenerbahce: Volkan, Sener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper(Neustadter 82.), Lens, Volkan Sen(Emenike68.), Moussa Sow(Koybasi 86.)
Nem használt cserék: Fabiano, Van Persie, Salih Ucan, Stoch

 

Manchester United: De Gea, Darmian, Blind, Rojo, Shaw, Schneiderlin(Mata 46.), Herrera, Rashford(Mkhitaryan 61.), Pogba(Ibrahimovic 30.), Martial, Rooney
Nem használt cserék: Romero, Jones, Fellaini, Young

 

Gólszerzõ: Sow 2', Lens 59' illetve Rooney 89'

 

Sárga lap:  Volkan, Alper, Skrtel, Souza, Sener illetve Schneiderlin, Herrera, Mata

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!