Jose Mourinho csapata gondjairól

Jose Mourinho aggályait fejezte ki amiatt, hogy sérülések tizedelte védelme kiegyensúlyozatlan nem csak összeszokatlanságából kifolyólag, de amiatt is, hogy a hátsó négyesbõl jelenleg hárman is ballábasok, ez pedig kihatással van csapata stabilitására.


Eric Bailly, Chris Smalling és Antonio Valencia sérülései óriási vérveszteséget jelentettek, még akkor is, ha a védekezés belsõ tengelyében szerepet kapott Daley Blind és Marcos Rojo is a legjobbjukat nyújtották a körülményekhez képest; többek között párosuk együttes munkájának is köszönhetõen sikerült kapott gól nélkül letudni a Manchester City (Ligakupa) és a Burnley elleni meccseket is.

 

 

A Vörös Ördögök Isztambulban elszenvedett 2-1-es csütörtöki vereségét követõen Mourinhót arról kérdezték a meccs utáni sajtótájékoztatón, miért olyan sérülékeny csapata a mérkõzések kezdeti szakaszaiban – nagyon korai gólt kaptak a Chelsea ellen és Isztambulban is.

 

 

„Nos, sosem láttatok még egy Jose Mourinho csapatot két balhátvéddel a védelem közepén játszani, de nem okolhatom ezért a fiúkat, mert minden tõlük telhetõt megtesznek” – válaszolt.

 

 

„Megpróbálják a legjobbjukat nyújtani; Daley számára hatványozottan is nehéz a védelem közepének jobb szárnyán játszani. Teljesen kényelmetlen neki, hiszen még csak nem is tudja kivenni a részét a játékunk felépítésében, ami amúgy a tehetségének az egyik legértékesebb alapköve. Marcos is odateszi magát és jól is teljesít, de ezek a dolgok nagyon fontosak a csapat stabilitását illetõen."

 

 

 

 

„Még azokon a meccseken is, amiken nem kaptunk gólt velük, a Manchester City és a Burnley ellen, mindkettõ hazai meccs volt és sikerült magas labdatartási mutatóval játszanunk, a védelmünk vonala pedig majdnem a felezõ vonalnál volt mindvégig. De összességében nagyon nehéz így egy erõs csapatot összeállítani.”

 

 

A menedzser azt is kifejtette, hogy a támadójátékosoknak némi gondjuk akad a önbizalmukkal, de reméli, hogy Wayne Rooney kései gólja Törökországban segít némileg ezen a problémán vasárnapi látogatásukat megelõzõen a Swansea City otthonába a Premier League-ben.

 

 

„Ezen kívül arról is kell pár szót ejtenünk, hogy hány helyzetet nem értékesítünk” – folytatta. „Nem arról, hogy hány gólt szerzünk, azokról, amiket nem lövünk be. Néha a csapatok a filozófiájuk miatt nem szereznek annyit; mert nem elég agresszívek és nem kockáztatnak eleget.”

 

 

„Ezek nem mi vagyunk, ez ránk egyáltalán nem jellemzõ. Azt is könnyû észrevenni, hogy néhány játékosunk a támadóharmadból kisebb önbizalomhiánnyal küszködik, nem elég éberek, így nem tudják gólra váltani a helyzeteiket. Talán egyike azon kevés pozitívum közül, ami a mai napon történt, hogy Rooney végül szerzett egy gólt. Sokat lendíthet ez az õ magabiztosságán is.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!