Zlatan tudta, hogy a gólok jönni fognak

A Manchester United csatára, Zlatan Ibrahimovic hiszi, "fényes a jövõ" a Vörös Ördögök számára, miután duplájának köszönhetõen a csapat visszatért a gyõzelem útjára a Swansea City 3-1-es legyõzésekor.


A 35 éves támadó kétszer köszönt be a Hattyúknak, amellyel így nyolcra növelte eddigi manchesteri góljai számát, ráadásul mindez karriere 400. gólja volt klubszinten, illetve a Premier League történetének 25000. találata is egyben.

 

Dél-Walesben egy távoli bombával Paul Pogba kezdte meg a gólgyártást, majd ezt követõen jött a svéd csatár távoli, lapos lövésébõl született gólja.

 

"Tudják mit?" - kezdte a MUTV-nek.

 

"15 évnyi profi pályafutás után rengeteg gólt szereztem már, és ezt még folytatni is fogom. Tudom, miként mûködik ez. Amíg helyzeteket dolgozol ki, és ott vagy a kapu elõtt, addig a gólok is jönni fognak, szóval emiatt nem aggódtam."

 

"A legfontosabb dolog, hogy a csapat nyerjen, és megfelelõ önbizalommal rendelkezzen, kollektíven dolgozzon együtt, mert ez elõrébb való, mint az egyéni érdek."

 

"Nem titok, hogy mindig gólt akarok szerezni. Azért akarok gólt lõni, mert én ezzel tudok segíteni. Szeretnék helyzeteket kidolgozni a csapattársaimnak, hogy gólszerzéshez segíthessem õket. Ameddig ez sikerül, addig nem aggódom. Igen, eltelt pár mérkõzés, ahol nem sikerült betalálnom, de a lehetõségek el fognak jönni számomra is. Egy kicsit balszerencsés voltam az utóbbi mérkõzéseken, de csak keményen kell dolgoznom, és jönni fognak a gólok is."

 

A 400. klubszinten jegyzett góljára igazán büszke lehetne Ibrahimovic, õ azonban nem igazán tulajdonít nagy jelentõséget egy ilyen nagy mérföldkõ elérésének.

 

 

"Szép rekord, de ez nem olyan dolog, aminek túlzottan nagy jelentõséget tulajdonítanék most" - tette hozzá.

 

"Továbbra is csak koncentrálni szeretnék arra, hogy minél több gólt szerezzek. Amíg játszok, addig a lehetõ legkeményebben dolgozok. Annyi gólt lõttem már pályafutásom során, amely több, mint néhány játékos mérkõzésszáma, úgyhogy boldog vagyok."

 

A Vörös Ördögök most már következõ feladatukra, az Arsenal elleni Premier League rangadóra készülhetnek, ötödik sárgalapja begyûjtése miatti egy mérkõzéses eltiltása okán azonban Zlatan kihagyja majd az összecsapást.

 

Hétvégi gyõzelmüknek köszönhetõen a manchesteriek felkapaszkodtak a bajnoki tabella 6. helyéig, hat pontra az Ágyúsoktól, Ibrahimovic szerint pedig csapatával képesek lehetnek egy gyõzelmi szériát kezdeni, amennyiben a válogatott szünetben elkerülik játékostársait a sérülések.

 

"Remélhetõleg mindenki frissen, sérülések nélkül térhet vissza a válogatottjából. Tudom, hogy ez milyen, amikor Svédországgal én is hasonló cipõben jártam."

 

"Most egy kicsit pihenhetek, és reméhetõleg mindenki száz százalékos koncentráltsággal tér majd vissza. Ha sorozatban tudnánk két, három, négy mérkõzést nyerni, azzal természetesen együtt járna az önbizalom is. Volt néhány balszerencsés mérkõzésünk, és néhány olyan, amelyen csúnyán veszítettünk, de keményen edzünk, céljaink pedig ugyanazok maradtak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!