U18: United 4-1 Blackburn

A Manchester United megelõzte a Blackburn Roverst az U18-as Premier League tabelláján, miután a két csapat mérkõzésén az Aon Training Complexben meggyõzõ, 4-1-es sikert aratott vendége ellen.


A középhátvéd Lee O'Connor és Tyrell Warren egyaránt elsõ góljukat szerezték akadémiai szinten, mielõtt Angel Gomes meglõtte csapata harmadik gólját az elsõ félidõben.

Aidan Barlow a második félidõben iratkozott fel a gólszerzõk közé, és a késõn bekapott gól ellenére Kieran McKenna együttese véget vetett a Rovers hét mérkõzés óta tartó veretlenségi sorozatának és ezzel így a United már öt mérkõzés óta veretlen.

A Megemlékezés napja miatt a csapatok egy perces néma csenddel adóztak az elsõ világháborúban elhunytak elõtt, majd a Rovers kezdte élénkebben a mérkõzést. A két kapus közül Ilias Moutha-Sebtaouinak akadt több dolga, Tre Pemberton akrobatikus kapáslövése után kellett hárítania.

A 19. percben a Blackburn kapusa, Ben Ashcroft egészen Ethan Hamiltonig ütötte Indy Boonen szögletét, Hamilton lekezelte a labdát, az alapvonalig futott vele, majd laposan beadta, a labda elment a kapu elõtt keresztbe, az érkezõ O'Connor pedig közelrõl bepiszkálta, ezzel megszerezve a vezetést a hazaiak számára.

DJ Buffonge nem sokkal a gól után életerõs lövést eresztett meg, majd Gomes kavargatott egy védõvel szemben, tisztára játszotta magát és lõtt, Ashcroft azonban a rövidnél védte a próbálkozást.

A fiatal Vörös Ördögök, akiket az elsõ csapat sztárja, Ashley Young a helyszínen tekintett meg, megduplázták elõnyüket, Tyrell Warren maradt fent egy szöglet után, O'Connor beadását pedig fejjel a kapuba juttatta.

Öt perc tellett el, és Gomes is feliratkozott a gólszerzõk közé, gyönyörû összjáték után Buffonge-tól kapta vissza a játékszert, amit okosan eltekert a kapus mellett. A félidõ utolsó pillanatában még Moutha-Sebtaoui védett nagyot Jack Evans helyzeténél.

Gomes a második félidõ elején közel járt a negyedik gólhoz, miután ballábas lövése csak centikkel szállt mellé, majd Moutha-Sebtaouinak kellett védenie Daniel Butterworth próbálkozását.

McKenna egy óra elteltével hármas cserére szánta el magát, a legjelentõsebb közülük Callum Gribbin beállítása volt, aki három hónapot töltött sérülés miatt pályán kívül, ezzel idén elõször kapta meg a lehetõséget.

Egy másik csere, Nishan Burkhart nem tudott fejjel betalálni, és Gribbint is megakadályozták a lövésben egy utolsó, kétségbeesett szereléssel, azonban a Blackburn így sem tudta meggátolni a negyedik United gólt. Callum Whelan szögletébõl Barlow közelrõl bevette a vendégek kapuját.

Whelan egy szabadrúgás után közel járt az ötödik gólhoz, a Blackburnnek pedig már csak egy gólra futotta erejébõl, a felszabadítani próbáló Hamilton saját kapujába fejelt.



U18 Premier League | Aon Training Complex | Gólszerzõk: O’Connor 19, Warren 33, Gomes 38, Barlow 64; Hamilton öngól 83.


United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon; Whelan, Hamilton; Buffonge (Barlow 59), Gomes (Gribbin 59), Boonen, Chong (Burkart 59). Nem használt cserék: Fojticek, Dunne.

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!