Romero a Wembleybe vágyik

Sergio Romero reményei szerint kezdõként léphet pályára a szerda esti, West Ham United elleni Ligakupa mérkõzésen, amely megnyerésével egy lépéssel közelebb kerülhetnének a sorozat Wembleyben rendezendõ döntõjéhez.


Az argentin kapus ebben a szezonban már pályára léphetett a sorozatban, amikor a 3. fordulóban a Northampton Town együttesét gyõzték le idegenben, és miután májusban csak a kispadról nézhette, amikor az FA-kupa döntõjében legyõzik a Crystal Palace-t, így eltökélt, hogy lehetõsége lehessen kifutni a gyepre az angol futball templomának tartott Wembleyben.

 

A hétvégi, csalódást keltõ West Ham elleni bajnoki döntetlent követõen Romero a MUTV-nek adott exkluzív interjújában elárulta, a klubnál mindennél nagyobb a vágy, hogy minden egyes kupasorozatban a lehetõ legtovább meneteljenek.

 

"Azt gondolom, hogy minden egyes sorozat, amelyben érdekeltek vagyunk, fontos" - kezdte.

 

"Tudjuk, hogy mindig fontos az, hogy a Manchester United ott legyen a döntõben, és természetesen az még jobb, ha meg is tudjuk azt nyerni."

 

"Hinnünk kell abban a célunkban, hogy képesek vagyunk mindig az utolsó pillanatig érdekeltek lenni egy-egy kupában. Ilyen sorozatok esetében ez pedig a döntõt jelenti. Ha a bajnokságról van szó, akkor pedig a szezon utolsó fordulójáig. Ez az egyértelmûen lefektetett cél számunkra. Három kupasorozatban vagyunk érdekeltek a Premier League mellett, és ezen négy trófea kapcsán semmit nem hagyhatunk veszni. Ez a klub megérdemli, hogy mindenhol a döntõben szerepeljünk, mi pedig harcolni fogunk ezért."

 

Amikor arról kérdezték, jó emlékeket õriz-e májusból, amikor a Wembleyben az Alan Pardew vezette Sasok ellen ért el sikert a csapat, így felelt:

"Persze, ez nem is kérdés!"

 

"Az egy igazán különleges pillanat volt számomra. Elõtte az elõdöntõben már jártam a Wembleyben, de ez volt az elsõ döntõm ott, és ezzel együtt az elsõ alkalom, hogy egy FA-kupa döntõ részese is lehettem."

 

"Nagyszerû mérkõzés volt az számunkra, megérdemelten lettünk gyõztesek. Ha Isten is úgy akarja, akkor újra visszatérhetünk majd oda ezzel a játékosállománnyal és az új menedzserünkkel, ahol újra történelmet írhatunk ennek a fantasztikus klubnak."

 

 

Romero eltökélt, hogy minden tõle telhetõt kihozzon magából, ha újra játéklehetõséget kap esetleg majd az Old Traffordon rendezendõ Ligakupa negyeddöntõben, miután múlt csütörtökön kapott gól nélkül sikerül megõriznie kapuját a Feyenoord elleni Európa-liga csoportmérkõzésen.

 

"Mindig játékra kész állapotban vagyok."

 

"Mindig keményen edzek és arra koncentrálok, hogy az adott gyakorlás majd hasznomra válik, ha netán a menedzsernek szüksége lesz rám. Nemrég játéklehetõséget biztosított számomra az Európa-ligában, a dolgok pedig jól alakultak számomra. Nyertünk és ez a legfontosabb, mert nagyon szükségünk volt rá."

 

"Úgyhogy ha szükség lesz rám, akkor megpróbálok majd ugyanolyan teljesítményt nyújtani, mint az Európa-ligában, ha pedig mégse, akkor ugyanúgy edzek majd tovább, hogy legközelebb már én állhassak a kapuban. Mindig száz százalékosan készen kell állnod, és én is mindig erre törekszem."

 

"Régen fordult elõ utoljára ezt megelõzõen, hogy védhettem a klub színeiben, úgyhogy amikor a te neveddel kezdõdik a kezdõcsapat és jól alakulnak a dolgok ... újra hangsúlyoznám, hogy a legfontosabb a gyõzelem megszerzése, nem hogy kapott gól nélkül hozzunk le egy meccset, mert az még nem hoz automatikusan sikert. De az, hogy nem kapok gólt, plusz önbizalmat és nyugalmat jelent számomra, ami szintén nagyon fontos. Ugyanis ez biztosítja a menedzsert és a csapattársaimat is arról, hogy jó formában vagyok."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!