Mourinho reakciója a Ligakupa továbbjutásra

José Mourinho "igazi boldogságként" írta le azt az érzést, amit azután érzett, hogy a Manchester United magabiztos, 4-1-es West Ham United elleni gyõzelmével bejutott a Ligakupa elõdöntõjébe.


A Vörös Ördögök Zlatan Ibrahimovic és Anthony Martial dupláinak köszönhetõen gyûrték le a Kalapácsosokat és várhatják a Hull City elleni oda-visszavágós párharcot a legjobb négy között.

 

Mourinho a MUTV-nek a Sky Sportsnak a mérkõzés után nyilatkozva a sorsolást és a fényes gyõzelmet is érintette...

 

Elégedettségre okot adó teljesítmény

"Magabiztosan tudtunk nyerni szép, támadó futballunkkal. A gólok, illetve az ezekkel egyenértékû teljesítmények igazi boldogságot jelentenek számomra. Elégedett vagyok az eredménnyel, mert a teljesítményünkhöz már hozzászoktunk. Hazai pályán nagyon jól szoktunk játszani és most is ez volt a helyzet. Szerintem csak a góljuk után 10 perccel nem volt ez így. A játékosok nem tudták elrejteni a csalódottságukat, mert a West Ham az elsõ lövésébõl betalált, de a második félidõben a csapat újból önbizalommal játszott."

 

Támadó futball

"A támadójátékunk szépsége mérkõzésrõl-mérkõzésre megcsillan, de ezúttal gólokkal párosult, mint a Feyenoord ellen. Az egyik magam számára kitûzött dolog az volt életem során, hogy egy olyan klubnál dolgozhassak, mint a Manchester United, ahol olyan futballt játszhatunk, amilyenre az emberek vágynak, mert ez a Manchester United tradíciója, úgyhogy emiatt nagyon boldog vagyok."

 

 

Biztató szavak

"A félidõben azt mondtam, 'felejtsétek el a West Ham gólját, nagyon jól játszunk'. Magabiztosnak kell maradnunk és el kell felejtenünk a bekapott gólt, illetve azt a tényt, hogy gyõznünk kell. Azt akartam, hogy önbizalommal folytassuk a meccset, a második félidõben pedig meg is születtek a góljaink."

 

A csapat összeállításának problémája

"Ez nagyon, de nagyon fáj nekem. Ki kellett hagynom hazai pályán [Memphis] Depayt és Ashley Youngot. Ugyanennyire fájt a múlt héten, amikor Martialt kellett kihagynom, de következõ héten majd másnál kell ugyanígy eljárnom. Ezeken a posztokon sok játékos áll rendelkezésünkre, ami számomra jó, nekik viszont nem. A futballisták meccseket akarnak játszani, én pedig nem adhatok mindenkinek ugyanannyi játékidõt egyszerre, úgyhogy ez nagyon bánt."

 

Elõdöntõk

"Két mérkõzésen dõl el a döntõbejutás sorsa, így nyugodt voltam a sorsoláskor. Ha egy csapat eljut egy sorozat ezen szakaszába, az azt mutatja, hogy nagy erõket mozgósított érte. Az oda-visszavágós rendszer több érzelmet generál ebben a kupasorozatban, mert az a helyzet már nem áll fenn, hogy vagy otthon, vagy pedig idegenben játszol, mindkét csapat játszhat otthon is, és idegenben is. Biztos vagyok benne, hogy a Hull Citynél lenyûgözõ emlékeket õriznek a Wembleyrõl és az elõzõ szezonról, és minden tõlük telhetõt meg fognak azért tenni, hogy újra ott lehessenek. Mi is játszhattunk ott az elõzõ szezonban és augusztusban is - egy olyan klubnál, mint a United, megszokott, hogy állandó jelleggel szerepelnek a Wembleyben. Megfogjuk próbálni, hogy újra ott játszhassunk; az elõdöntõkre csak januárban kerül sor, tehát most egy kicsit el kell felejtenünk õket, de remélhetõleg sikerül kivívnunk a döntõben való szereplés lehetõségét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!