Mourinho: Le tudjuk másolni a kupában nyújtottakat

Jose Mourinho hiszi, csupán idõ kérdése, hogy a Manchester United ne csak a kupában, hanem a bajnokságban is eredményesen szerepeljen, hiszen csapata nagyon jól játszik.


A menedzser a West Ham elleni 4-1-es siker után kijelentette, soha nem volt olyan csapata, mely ennyi lehetõséget alakított volna ki. A Vörös Ördögök ebben a szezonban már több, igen magabiztos gyõzelmet arrattak kupasorozatokban otthon és Európában is.

 

De a bajnokságban valahogy ez nem sikerül, hisz a legutóbbi négy hazai PL-meccs mind döntetlennel végzõdött, ezeken a találkozókon a manchesteri fölényt nem sikerült gólokra váltani.

 

Az Everton elleni bajnoki elõtti sajtótájékoztatón Mourinhót arról is kérdezték, vajon a hétközi gólzáport követõen játékosai megtalálják-e góllövõ cipõjüket a bajnokságban is.

 

"Mindig erre számítok, különösen amikor jól játszunk" - felelte Jose. "Olykor, amikor nem játszol jól, reménykedsz, hogy történik valami, ami gólhoz segít - egy pontrúgás, egy szöglet, egy hiba, vagy egy egyéni megmozdulás."

 

 

"De most nem ez a helyzet, mert nagyon jól focizunk és annyi helyzetet alakítunk ki, amivel a normális az, hogy gólokat szerzünk és nyerünk. Ezt tesszük a kupában: négy a Feyenoord ellen, négy a Fenerbahce ellen, négy a West Ham ellen. A Premier League-ben - leszámítva a Leicesternek lõtt négyet és a Swansea-nek lõtt hármat - a mérkõzéseink nulla és egy gól körül mozogtak."

 

A United ezen a hétvégén az Evertonhoz látogat, abba a stadionba, mely kellemes emlékekkel szolgál a portugál szakember számára.

 

"Az Everton az Everton" - mondta. "Játszottam Martinez Evertonja ellen, Moyes Evertonja ellen, mindig nehéz ellenfél."

 

"Mindig szép ilyen nagyszerû stadionban, kiváló szurkolótábor elõtt játszani, ráadásul ez a stadion történelmi hazám számára is, hisz az 1966-os világbajnokság egyik találkozóján Eusebio négy gólt szerzett itt."

 

"Volt sok nagy meccsem ott. Volt amit elvesztettem, volt amit megnyertem. Ahogy a United játszik, kombinálva azzal, amit az Everton próbál játszani, mindez egy nagyon jó meccset ígér."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!