Mourinho örül a hektikus sorsolásnak

José Mourinho már várja a csapata elõtt álló sûrû ünnepi idõszakot, amely kezdetén elsõ számú célja, hogy a Manchester United a Zorya Luhansk csütörtök esti legyõzésével egy lépéssel közelebb kerüljön az európai kupasikerhez.


A Vörös Ördögöknek legalább egy pontra van szükségük ahhoz, hogy továbbjussanak az Európa-liga kieséses szakaszába, a klub portugál menedzsere pedig pontosan tisztában van azzal, hogy ez a trófea az egyetlen, amelyet történetük során még soha nem rakhattak be a vitrinbe a klub székházában.

 

Kupasorozatok frontján nagy terhelés vár a csapatra, miután a West Ham United negyeddöntõbeli legyõzését követõen már a Hull City vár majd rájuk januárban a Ligakupa oda-visszavágós elõdöntõjében, emellett a héten az is kiderült, hogy az FA-kupa 3. fordulójában a Reading látogat majd az Old Traffordra.

 

Emellett az új év januárjának második napjáig további hat Premier League bajnokin is helyt kell állnia a Unitednek, amely az egyetlen angol csapat, amely még négy versenysorozatban érdekelt, Mourinho pedig eltökélt, hogy megmutassa, mire képesek tanítványai.

 

"Mindig is kedveltem a kieséses rendszerû sorozatokat" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Különösen a sorsdöntõ pillanatokhoz érve. Csütörtökön egy ilyen sorsdöntõ pillanat áll elõ, annak ellenére, hogy még csak a csoportkörben járunk."

 

"Ott vagyunk a Ligakupa elõdöntõjében, indul az FA-kupa szereplésünk is, és ott van még a Premier League is. Imádom, hogy ennyit játszhatunk. Szeretem az edzéseket, de az éles meccs az igazi."

 

A Feyenoord és a Fenerbahce egymás elleni mérkõzése mindenképpen hatással lesz a manchesteriek pozíciójára az A-csoportban, a menedzsert azonban jobban foglalkoztatja a továbbjutás biztos kivívása, mint a csoportelsõség megszerzése.

 

 

"Tudjuk, hogy egy pont is elég számunkra" - tette hozzá.

 

"Azzal is tisztában vagyunk, hogy a rotterdami eredménynek is lesz befolyásoló hatása, de én csak a saját meccsünkre szeretnék koncentrálni. Megpróbálunk nyerni, olyan helyzetbe kerülni, hogy ne szenvedjünk és ne kerüljünk bajba. Próbáljunk meg úgy gyõzni, hogy közben tudjuk, az egy pont is elég lehet."

 

"Hogy õszinte legyek, nem gondolom, hogy a csoportelsõség nagyon fontos lenne. Annak nincs különösebb hatása, hogy a visszavágót otthon, vagy idegenben kell játszanunk. A legfontosabb dolog, hogy az Európa-liga egyik, ha nem a legnehezebb csoportjából kvalifikáljuk magunkat, amely néhány Bajnokok Ligája csoportnál is nagyobb minõséget képvisel."

 

"Ez egy nehéz csoport. Még a Zorya kapcsán is látható, mennyire kellemetlen ellenfelek, hiszen hazai környezetben két döntetlent értek el, idegenben pedig csak 1-0-ra kaptak ki tõlünk, a Feyenoordtól és a Fenerbahcetól, utóbbi ellen 10 emberrel, 2-0-ra."

 

"A Feyenoord ellen egy hazai vereség a sorozatból való kiesésünket jelentette volna. Az elsõ alkalommal, amikor bajban voltunk, jól birkóztunk meg az ezzel együtt járó nyomással. Jól játszottunk és magabiztosan nyertünk. Ez elégedettséggel töltött el engem, otthon pedig három gyõzelemmel és kilenc ponttal tudtuk megörvendeztetni a szurkolóinkat. Idegenben a teljesítményünk leromlott, ezen viszont változtatnunk kell."

 

"A csapat nagyon jól játszik. Az Európa-ligában a legutóbbi mérkõzés kulcsfontosságú volt számunkra - bizonyítottuk, hogy szeretnénk továbbjutni. Jó csapatok ellen játszottunk, akikben szintén megvolt a továbbjutás vágya. Ez egy olyan kupasorozat, amelyet a klub még soha nem nyert meg. Fenomenális lenne, ha most sikerülhetne."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!