Zorya Luhansk 0-2 Manchester United

A Vörös Ördögök továbbléptek az EL csoportkörébõl és várhatják a tavaszi folytatást.


Miután a pályát játékra alkalmasnak találták az illetékesek, a meccs a kiírt idõpontban el is kezdõdött. Ahogyan arra számítani lehetett, a Zorya elsõsorban védekezni kívánt, majd egy labdaszerzésbõl gyors kontrát akartak vezetni.

 

Mivel a hazaiak beásták magukat saját térfelükre, így nem volt könnyû dolga a manchesterieknek, akik elképesztõen nagy labdabirtoklási fölényben játszottak folyamatosan, de nehezen találtak rést.

 

Próbálkoztak a vendégek, mégis Sergio Romerónak akadt elõször dolga, amikor Kharatin 20 méteres lövését védte vetõdve, szerencséjére Petriak próbálkozásánál már nem kellett hárítania, a támadó csak az oldalhálót találta el.

 

A United játékosai közül leginkább Paul Pogba játszott aktívan, elõbb egy szép lövéssel vétette észre magát - ami azonban ha nem is sokkal, de elkerülte a kaput - majd egy fejese tévesztett célt.

 

Bõ félórányi játék után egy roppant érdekes statisztikai adat támasztotta alá azt, mennyire passzív játékot is játszott a Zorya: 33 perc alatt a hazaiak 59 átadást tudhattak magukénak, míg a Vörös Ördögöknél ez a szám 269 volt. Óriási eltérés!

 

Az idõjárás - bár jobb volt, mint tegnap - nem volt túl kegyes a játékosokra, talán az is közrejátszott abban, hogy rendkívül gyenge félidõt láthattunk. Szünet elõtt még egy Bailly-ollózás, valamint egy rendkívül ígéretes Rooney-lövés emelhette meg a vendég drukkerek szívritmusát, de hamar lenyugodhattak, mert egyikbõl sem lett gól.

 

Fordulás után hamar megszerezte a vezetést a manchesteri alakulat. Marcos Rojo szerzet labdát a félpályán, Henrikh Mkhitaryan indult meg azonnal a játékszerrel, már a tizenhatos elõtt járt, ahol egy kiváló csellel üresre játszotta magát, ami után már könnyû dolga volt és biztosan gurított a bal alsóba, 1-0 a Unitednek. Ez volt az örmény elsõ manchesteri találata!

 

A bekapott gól után sem jött feljebb a Zorya, továbbra is azt láthattuk a pályán, mint elõtte. Talán emiatt is változtatott a hazaiak trénere, ami nem is volt rossz húzás, mert Bonaventure beállításával élénkebb lett az ukránok támadójátéka. Bár túl sok gondot így sem okoztak Romerónak, azt legalább elmondhatták, hogy több idõt töltöttek a vendégek térfelén.

 

Ennek ellentmond a 72. percben történt esemény, amikor egy baloldali szabadrúgást Sivakov csúsztatta meg hat méteren, az argentin hálóõr pedig nagyot mentett.

 

Közben a másik találkozón a Fenerbahce vezetett Rotterdamban, így a United akkor is továbbjutott volna, ha kikapott volna Ukrajnában, ám egy holland egyenlítéssel a manchesteri vezetés csoportelsõséget hozott volna Mourinhónak.

 

Ibrahimovic próbált tenni annak érdekében, hogy a vezetés megmaradjon, de 19 méterrõl leadott bitangerõs lökete fél méterrel a léc fölött suhant el.

 

Ám ami nem sikerült a 82. percben, sikerült hat perccel késõbb. Pogba indította a svédet, aki nem volt lesen és a kapuig gyalogolhatott a labdával, végül a kapus mellett a bal alsóba lõtt, 0-2.

 

A rendes játékidõ utolsó másodperceiben Tim Fosu-Mensah lõtt a rövidre, de Levchenko kapust nem tudta meglepni.

 

A Vörös Ördögök magabiztosan nyertek és így továbbléptek az egyenes kieséses szakaszba.

 

 

 

Európa-liga, csoportkör
Zorya Luhansk 0-2 Manchester United
Stadion Chornomorets

 

Vezette: Bognár Tamás

 

Zorya: Levchenko - Opanasenko, Forster, Sivakov, Sukhotskiy - Karavaev, Kharatin(Grechyshkin 57.), Chaykovskiy, Petriak - Ljubenovic(Lipartia 72.), Bezborodko(Bonaventure 54.)
Nem használt cserék: Shevchenko, Kulach, Paulinho, Checher

 

United: Romero - Young, Bailly, Rojo, Blind - Pogba, Herrera - Mata(Lingard 65.), Rooney(Fellaini 70.), Mkhitaryan(Fosu-Mensah 85.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: De Gea, Jones, Martial, Rashford

 

Gólszerzõ: Mkhitaryan 48', Ibrahimovic 88'

 

Sárga lap: Herrera, Bailly

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!