Akadémia: Man.United 6-1 Man.City

Három mérkõzés óta tartó bajnoki vesztes sorozatot zárt le a United U18-as csapata.


A Manchester United fiataljai a városi rivális gárdáját fogadták és egy rendkívül magabiztos, 6-1 arányú gyõzelmet ünnepelhettek Carringtonban. A középpályás Larnell Cole mesterhármasa mellé még Jesse Lingard, Sean McGinty és Tom Lawrence is szerzett 1-1 gólt.

A szerdai, Newcastle elleni FA Youth Cup mérkõzés felállásához képest Paul McGuinness négy helyen változtatott, sõt a maradék hét helyen három játékos a szokásoshoz képest más poszton játszott. Paul Pogba és Ryan Tunnicliffe a nagy csapat keretébe került a ma esti FA kupa találkozó erejéig, így a belsõ középpályán a helyükön Charni Ekangamene és a jobb szélrõl behúzódó Larnell Cole szerepeltek, míg a bal hátvéd Tyler Blackett a bal szélsõ posztját kapta, a jobb szélen pedig Jesse Lingard segítette az egyedüli támadót, Gyliano Van Velzent. Will Keane és John Cofie továbbra is sérültek.

A 17. percben kezdte meg a gólgyártást a United, ekkor McGinty kapott a bal szélen egy labdát, belõtte Van Velzen felé a kapu elé, azonban az ex-Ajax nevelés nem ért a labdához és így került a hálóba. McGinty ötödik gólját szerezte a szezonban ezzel.

Ezután a City nyomást gyakorolt a Unitedre, de Tom Thorpe vezérletével állta a sarat a védelem. Sõt a hazaiak szereztek újabb gólt. A 36. percben Alberto Massacci ívelt be jobbról, Van Velzen fejese a felsõlécen csattant, a kipattanót Lingard a kapusba lõtte, majd az újabb kipattanót már értékesítette.

A 44. percben már három gólos lett a United elõnye, egy bal oldali szögletet fejeltek ki a City védõi röviden, a labdára remekül érkezett Cole, aki egybõl el is lõtte a játékszert, gól is lett a jutalma.

Az 53. percben aztán egy zseniális Cole szólót követõen a játékos kilõtte 14 méterrõl a hosszú alsót, ezzel már saját második, csapata negyedik gólját szerezve.

Sokat nem kellett várni az ötödik gólra, a 77. percben jól kijátszott támadás után Lawrence közelrõl lõtte a United újabb találatát.

Három perccel a meccs vége elõtt a City vigasztalásul rúgott egy gólt ám hogy a különbség ismét öt gól legyen, arról Cole tett a 89. percben. Remekül ugratták ki az alacsony támadót, aki a kirohanó kapus felett átemelve szerezte meg mesterhármasát.


Manchester United 6-1 Manchester City
Premier Academy League
2011.02.19. Carrington

United: Johnstone, Massacci, Thorpe, Fornasier, McGinty, Lawrence, Ekangamene, Cole, Blackett (Barmby 60); Lingard, van Velzen (M Keane 78).
Nem használt cserék: Jacob

Gólszerzõk: McGinty 17, Lingard 36, Cole 44, 53, 89, Lawrence 77, illetve Robinson 86.

 

 


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!