A Saint-Etienne a United EL-ellenfele

A Manchester United a Saint-Etienne együttesével néz szembe az Európa-liga következõ körében.


A hétfõi sorsoláson a Manchester United francia ellenfelet, a Saint-Etienne-t kapta, akikkel utoljára az 1977/78-as szezonban, a Kupagyõztesek Európa-kupája sorozatában találkozott. Akkor a  United a visszavágót semleges helyszínen, a Plymouth stadionjában, a Home Parkban vívta, miután Franciaországban szurkolói rendbontást okoztak az angol szimpatizánsok, ám összesítésben így is 3-1-re nyertek.

Paul Pogba bátyja, Florentin a Saint-Etienne együttesében szerepel, akik jelenleg a Ligue 1 tabellájának nyolcadik helyét foglalják el. Tizenhét meccset követõen 15 pont a hátrányuk az élen álló Nice-szel szemben.

Jose Mourinho fiai az A csoport második helyén végeztek a Fenerbahce mögött, így nem kiemelt csapatként szerepeltek a sorsoláson, ami azt jelenti, hogy február 16-án, csütörtökön az Old Traffordon rendezik meg az odavágót, majd egy héttel késõbb a visszavágót.

Az UEFA-kupa, mely az elmúlt pár évben már Európa-liga néven fut, egy olyan trófea, melyet a Manchester United még sosem hódított el. A Stockholmban, következõ májusban a Friends Arénában aratott gyõzelem egyben belépõ is a 2017/18-as Bajnokok Ligája csoportkörébe.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!