Zlatan: Még ennél is fenomenálisabb lehetnék

A Manchester United házi gólkirálya, Zlatan Ibrahimovic azt kívánja, bárcsak a 25 éves önmagának olyan gondolkodása lett volna, mint a mostani, mert az mára "még fenomenálisabbá" tette volna.


A 35 éves nyári igazolás a szezonban már sokadszorra rohamozhatta az ellenfél kapuját, amikor a Manchester United vasárnap 1-0-ra legyõzte a Tottenhamet, szerdán a Crystal Palace ellen pedig már szezonbeli 24. mérkõzését írhatjuk fel a neve mellé.

 

A Sarkantyúsok elleni gyõzelmet követõen a ManUtd.com-nak nyilatkozva Zlatan azt fejtegette, mennyire jó lenne, ha a jelenleg meglévõ tapasztalatait az idõben visszamenve fiatal önmagának átadhatná.

 

"Mostanra szerintem sokkal intelligensebben játszom, mert természetesen az évek során rengeteget változik az ember" - kezdte Ibra.

 

"Más lesz a fizikumod, a kondíciód, az erõsséged és a tapasztalatod mennyisége. De azt kívánom, bárcsak ugyanolyan gondolkodásom lehetett volna 10 évvel ezelõtt, mint most van, mert akkor még fenomenálisabb lehetnék."

 

 

Miután vasárnap felnõtt pályafutása 700. mérkõzését játszotta, így megszámolhatatlan mennyiségû tapasztalatot adhat át olyan játékosoknak, mint Marcus Rashford és Anthony Martial, ami szerinte nagyon fontos feladata lesz ebben a szezonban.

 

"Minden létezõ módon megpróbálok segíteni a tapasztalatommal, a gólok pedig jönni fognak nekik is. A gólok egyfajta extrák, úgymond bónuszok. Ha gólt szerzek, azzal segítem a csapatomat, de ezen kívül még számos egyéb mód van erre, ez pedig a tapasztalatból fakad. Marcus egy fiatal játékos, a karriere épp hogy csak elkezdõdött, míg én már karrierem vége felé közeledek."

 

"Számos módon megpróbálok segíteni, mint például, hogyan mozogjon labda nélkül, labdával, hova mozogjon, hogyan kommunikáljon. Ezek is fontos részei a játéknak, játékosként pedig arra kell törekednünk, hogy a lehetõ legkomplexebbek tudjunk lenni, úgyhogy ezek a dolgok azok, amiket megpróbálok nekik átadni."

 

Ibrahimovic biztos volt benne, hogy a United ezúttal nem fog késõi gólt kapni a Spurs ellen, de viccesen azt mondta, az lett volna karriere legcsalódottabb pillanata, ha ez mégis bekövetkezik.

 

"Magabiztos voltam" - kezdte.

 

"Az ezt megelõzõ Everton elleni meccs még rizikósabb volt, de most biztos voltam benne, hogy nem fogunk gólt kapni. Az egész mérkõzésen jónak tûntünk. Tele voltunk önbizalommal és irányítottunk. Ha a végén megint gólt kaptunk volna, akkor nem tudom mit mondtam volna  - az lett volna karrierem legpocsékabb pillanata."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!