Smalling: Futball és én

Miután tizenkét mérkõzést ki kellett hagynia, Chris Smalling szombaton visszatérhetett a West Bromwich Albion elleni mérkõzés utolsó perceiben.


A szezon korábbi szakaszában a rutinos középhátvéd volt a "Futball és én" interjúalanya a United Review-ban, a klub hivatalos mérkõzés elõtti programfüzetében, és felfedte, számára ki minden idõk legnagyobb védõje, rámutatott karrierjének arra a pillanatára, amit legszívesebben újra átélne és visszaemlékezett gyerekként elsõ megtekintett mérkõzésére...

Ki minden idõk legjobb védõje?
Mindig is kedveltem Paolo Maldinit. Õ az egyik. Nyilvánvalóan nem volt esélyem látni játszani õt testközelbõl, de nagyon sok mérkõzését láttam és videókat róla akcióban és nagyszerû karrierje volt.

Ha visszamehetnél, hogy egy pillanatot újraélhess karrieredbõl, melyik lenne az?
Azt a momentumot választanám, amikor elõször emelhettem magasba a Premier League trófeáját [2011 májusában]. Ha tehetném, megállítanám az idõt, hogy mégegyszer igazán megízlelhessem, igazán magamba szívhassam azt az érzést ismét.

Mely volt a legelsõ mérkõzésed, amelyen jártál?
A legelsõ mérkõzés, melyet megtekintettem a Gilingham találkozója volt a Bradforddal. A Gilingham volt az én helyi klubom és édesanyám barátjának voltak jegyei a testvéremnek és számomra. Nem emlékszem, hogy pontosan milyen idõs is, de nagyon fiatal voltam, ez volt a legelsõ találkozóm. Bemenni a stadionba, miközben annyi ember vesz körül téged, és az atmoszféra olyan dolog, amit a testvérem és én sosem fogunk elfelejteni.

 

 

 


Vissza tudsz emlékezni az elsõ futballmérkõzésedre játékosként?
Ha nagyon visszamegyünk az idõbe, a Waldersdale Boys volt az elsõ klubom, valószínûleg az U8-as csapatuk. Nem emlékszem, hogy ki ellen játszottunk, de tudom, hogy volt egy futballpálya, ahova könnyedén el tudtunk sétálni, alig egy kilométerre volt attól az úttól, ahol laktunk.

Ha dönthetnél, egy mérkõzést eldöntõ szerelést vagy egy mérkõzést eldöntõ gólt választanál inkább?
A döntõ találatra szavazok. Bármennyire is szeretek védekezni és utolsó emberként szerelni, hiába majdnem olyan, mintha gólt szereznél, azért egy gól mégiscsak más. Nincs jobb érzés betalálni és utána ünnepelni.

Ki az angol futball valaha volt legjobb játékosa?
Ez egy nehéz kérdés. Ha onnan indulunk ki, hogy én kiket láthattam, akkor talán Paul Scholes-t mondanám, hiszen õt nézve nõttem fel, és aztán lehetõségem is volt játszani vele. Láthatod, hogy milyen hatalmas játékos is volt õ, szóval Paul Scholes a választásom.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!