Ibrahimovic: Hihetetlenül boldog vagyok

2016 utolsó meccse, a Middlesbrough elleni 2-1-es gyõzelem után Zlatan Ibrahimovic értékelte az év utolsó bajnoki sikerét és a Premier League-ben töltött idejét, illetve hogy mit hozhat számára 2017...


Mennyire nõtt az önbizalom az öltözõn belül a Middlesbrough elleni gyõzelmet követõen?

Minden egyes mérkõzésen aratott gyõzelembõl önbizalmat meríthet az ember. Az elmúlt 12 mérkõzésünkön nem találtunk legyõzõre, ha jól tudom. Fontos gyõzelem volt ez, amiért keményen meg kellett dolgoznunk. A legfontosabb most a három pont megszerzése volt, mert közelebb akarunk kerülni az élen állókhoz.

 

Mi a véleményed a Middlesbrough ellen meg nem adott gólodról?

Volt olyan periódusa a mérkõzésnek, amikor 1-0-s hátrányban voltunk, pedig a gólomat meg kellett volna adniuk. Hogy miért fújt ellenem a bíró, azt nem tudom, mert elõször megadta, majd 30 másodperccel késõbb visszafújta a gólt. Nem tudom miért változtatta meg a véleményét, beszélni pedig nem beszélhettem vele, mert akkor pedig sárga lapot kaptam volna. Játszottunk tovább, majd kaptunk egy gólt, de kemény munkával sikerült kiegyenlítenünk, és egy percen belül a gyõztesgólt is megszereztük.

 

 

Ha a gólodat megadják, akkor a 2016-os naptári évben Lionel Messivel karöltve 51 góllal te lettél volna a legeredményesebb játékos - mit gondolsz errõl?

Ez nem volt fontos, csak a gyõzelem. Ha így szenvedsz és vezetnek ellened 1-0-ra, akkor csak a gyõzelem tud boldoggá tenni. Ha bármikor gyõzelemhez tudom segíteni a csapatomat, akkor én minden tõlem telhetõt megteszek ezért. Nem aggódtam a gólom miatt, a gyõzelemnek ugyanolyan édes lenne az íze, ha beérem Messit, mint ha nem.

 

Miként írnád le az Old Traffordon belüli hangulatot, azután, hogy Paul Pogba megszerezte a gyõztesgólt?

Rengeteg adrenalin szabadult fel bennem a gyõztesgól után, úgyhogy jobban hallottam a társaimat, mint a közönséget. Minden mérkõzésünk lenyûgözõ, a Premier League pedig hihetetlenül izgalmas. Mielõtt idejöttem volna, csak elképzelni tudtam, milyen lehet vajon itt játszani, emellett pedig rengeteget hallottam korábbi játékostársaimtól errõl a bajnokságról, most pedig már magam is tapasztalhatom. Mindenkivel csak egyetértõen tudok utólag is bólogatni, ugyanis tényleg lenyûgözõ, és nagyon élvezem, hogy itt lehetek.

 

 

Ha pályára lépsz a West Ham United ellen 2017 elsõ mérkõzésén, akkor karriered során most fog elõször elõfordulni, hogy 48 órán belül két mérkõzést kell játszanod. Miként vélekedsz a sûrû téli menetrendrõl?

Szerintem ez õrület. Úgy értve, hogy legyünk õszinték és realisták a játékosok egészségügyi és fizikális szempontjait figyelembe véve. Szükség van pihenésre és senki nem születik supermannek, hogy ilyen gyorsan regenerálódjon egy mérkõzés után. Én nem tudok ez ellen semmit se tenni, ha az edzõm azt akarja, hogy játszak, akkor játszani fogok. Bevetésre készen állok, jól érzem magam, de az igazság az, hogy a megfelelõ regenerálódáshoz két-három nap szükséges.

 

Milyennek értékeled a 2016-os évet a saját szempontodból?

Fantasztikus évem volt. Az elõzõ szezon második fele a PSG-vel lenyûgözõ volt, majd a Unitedhez igazoltam, az itt eltöltött fél évem pedig még az elõzõt is felülmúlta. Hihetetlenül boldog vagyok. Remélhetõleg folytatni tudjuk a megkezdett utunkat. Nem tudom még mennyi évem van hátra karrierembõl, de jól érzem magam és élvezem a futballt. Amikor a Premier League-be igazoltam, az emberek lehetetlennek tartották, hogy sikeres legyek, de ahogy az lenni szokott, én megetettem velük azt, amit maguknak fõztek! Szinte minden évben volt megkeresésem a Premier League-bõl, de akkor nem éreztem, hogy megfelelõ lenne az idõ a váltásra. Akkor akartam idejönni, amikor már mindenki azt hitte, hogy végem van és bizonyíthatom, hogy nem volt igazuk.

 

 

Mik a reményeid 2017-re?

Remélhetõleg a csúcsra érhetünk. Megvoltak a hullámvölgyeink, hol nyertünk, hol pedig veszítettünk, de remélhetõleg a többi csapat is hullajt még pontokat és közelebb kerülhetünk hozzájuk, hogy odaérjünk a legjobb négy közé.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!