Carrick: Önbizalomtól vezérelt gyõzelem

Michael Carrick a Manchester United tegnapi, West Ham elleni 2-0-s gyõzelmét a Vörös Ördögök növekvõ önbizalmának tudja be, amellyel már sorozatban hatodik sikerüket aratták a Premier League-ben.


Juan Mata és Zlatan Ibrahimovic második félidei góljaival a United egy héten belül harmadik mérkõzését tudta megnyerni, emellett pedig minden sorozatot figyelembe véve már 13 mérkõzéses veretlenségi sorozatnál tartanak.

 

A mérkõzést követõen a MUTV-nek adott interjújában Carrick elégedetten nyilatkozott az eredményrõl és a játékosok lendületérõl.

 

"Az elsõ félidõben nem tudtuk azt a szintet hozni labdatartásban és helyzetek kidolgozásában, amit szerettünk volna" - kezdte az egyébként West Ham-nevelésû középpályás.

 

"Sokkal kevésbé tûntünk élesnek azt követõen, hogy szombaton is játszottunk, de pont emiatt dicséret illeti az ellenfelünket is, akik úgyszintén szombaton játszottak legutóbb és a mérkõzés nagy részét emberhátrányban hozták le."

 

"Azonban nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült hoznunk a mérkõzést. Folytatni tudtuk a sorozatunkat, az önbizalmunk pedig egyre magasabb szinten van, ami hihetetlen különbséget jelenthet egy olyan összecsapáson, mint amilyen ez volt. Éreztük, hogy képesek lehetünk ellenfelünk elõtt átlépni a célvonalat, ez pedig olyan szinten vezérelt minket, hogy végül három ponttal is távozhattunk."

 

 

Gólnélküli állásnál David de Gea parádés védéssel hárította Michail Antonio ziccerét, amely végzetes hibának bizonyult a West Ham részérõl, ugyanis mindössze négy perccel késõbb a United megtudta szerezni a vezetést.

 

"Fantasztikus védés volt Davidtól" - tette hozzá Carrick.

 

"Mi tudjuk, mennyire jó is õ, és már évek óta ilyen védéseket képes bemutatni. Az egy kulcsmomentuma volt a mérkõzésnek, a másik oldalon pedig szerencsére Juan belõtte a helyzetét, amellyel a mi javunkra fordult a helyzet."

 

"A szezon korábbi szakaszában az ilyen dolgok nem nekünk kedvezõen alakultak, de mostanra jól játszunk és a szerencse is mellénk szegõdött. Ha ilyen sorozatban vagy, mint amilyenben most mi, akkor utóbbi is nagyon sokat számít."

 

Míg Mata beállítása hatalmas változást hozott a mérkõzés képébe, és a spanyol középpályás szerezte meg csapatának a vezetést is, Carrick nem felejtkezett el egy másik cserejátékos, Marcus Rashford dicséretérõl se.

 

"A sebességünk jelentette a különbséget."

 

"Voltak megnyíló területek, õ pedig ezeket ki is használta. Volt az embernek egy olyan megérzése, hogy valami biztos kisül majd abból, hogy folyamatosan be tudott törni az ellenfél tizenhatosára, majd elõkészítette a gólt. Nagyszerû helyzetbe hozta Juant, aki nem is hibázott, ahogy Ibra se, így boldogan mehetünk haza."

 

A West Ham elleni kulcsfontosságú gyõzelmet a klub története során elõször a Kalapácsosok új otthonában, az Olimpiára épített, most már London Stadium névre hallgató helyszínen aratták a Vörös Ördögök, Carricknek, mint a fõvárosiak egykori játékosának, pedig furcsa volt nem az Upton Parkban játszani.

 

"Fura volt."

 

"Látva kívülrõl a stadiont furcsa érzés fogott el, és bár már régóta a Manchester United játékosa vagyok, így már ez a klub az otthonom,  de nagyon más volt az, hogy nem az Upton Parkba, hanem ide kellett jönnünk játszani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!