De Gea nem szeretne újra az év játékosa lenni

A Manchester United hálóõrét a legutóbbi három szezonban az év játékosának választották, azonban szeretné, hogy ez a dolog az idei szezonban megváltozzon.


David De Gea hétfõi, West Ham elleni teljesítménye nagyban hozzájárult, hogy a csapat bezsebelje zsinórban a hatodik Premier League gyõzelmét, azonban elmondta, hogy idén májusban már nem szeretné elhódítani a Sir Matt Busby-díjat. 

 

A kapus egy mérföldkõhöz ért hétfõn, ugyanis a 250. meccsét játszotta a Vörös Ördögök színeiben és három szezonon keresztül is a legjobb játékosnak választották a klubnál. Ez megtiszteltetés számára, azonban nem igazán örül ennek a címnek.

 

"Jobban szeretném, ha ebben a szezonban egy másik játékos, mondjuk egy csatár nyerné az év játékosa díjat a csapatnál. Ez azt jelentené, hogy az egész csapat kiválóan játszott, gólokat szereztünk, nem a kapu elé voltunk beszorítva."

 

"Szerintem idén több helyzetet dolgoztunk ki, mint az elõzõ szezonokban és a védelem is jobban fókuszál. Számomra a tökéletes gyõzelem, amikor nem kerül hozzám a labda és lehozzuk 3-0 vagy 4-0 arányban a találkozót."

 

 

A 26 éves hálóõr 2011-ben érkezett az Old Traffordra és azóta a világ egyik legjobb kapusává nõtte ki magát.

 

"Sokkal jobb kapus vagyok, mint akkor, amikor megérkeztem a csapathoz. Fizikailag és mentálisan is sokkal erõsebb vagyok. Minden téren próbálok fejlõdni és sokkal jobb lenni. A nyelvtudásom is sokat javult és könnyebben kommunikálok a csapattársakkal, ami nagyon fontos egy kapusnál." 

 

 

Jose Mourinho érkezésének a kapus nagyon örült és úgy érzi, hogy a közeljövõben címeket tudnak nyerni a portugál menedzserrel. 

 

"Nagyon boldog vagyok a csapatnál és azért, hogy sok meccsen kapok szerepet a Mancheseter Unitednél. Viszont többet és többet akarok, címeket akarok nyerni és újra a legjobbak közé emelni a Unitedet."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!