Mourinho Rashfordot élteti az FA-kupában elért duplája után

Jose Mourinho, a Manchester United edzõje Marcus Rashfordot méltatta a lefújást követõen, miután a csatár duplázni tudott szombaton az FA-kupában elért gyõzelem alkalmával a Jaap Stam vezette Reading ellen.


Wayne Rooney és Anthony Martial még a félidõ elõtt 2-0-s vezetéshez juttatta a Vörös Ördögöket, mielõtt a fiatal támadó berúgta a harmadik gólt a második félidõben. Ezután a Reading kapus, Ali Al-Habsi hibáját kihasználva újra betalált, így duplázni tudott a mérkõzésen, könnyû gyõzelemhez juttatva csapatát.

 

Rashford utoljára a Leicester City elleni 4-1-es hazai gyõzelem alkalmával tudott betalálni az ellenfelek kapujába még szeptemberben, de Mourinho elmagyarázta, hogy a fiatal csatár szerepe a gyõzelemben túlmutat a szerzett gólokon.

 

"Mindig jó, ha egy csatár be tud találni az ellenfél hálójába" - mondta a mester a MUTV-nek.
 

"Az önbizalmának bizonyára jót tesznek ezek a gólok, de a West Ham és a Middlesbrough ellen is az õ hathatós közremûködésével szereztük meg a gyõzelmet, azokon a mérkõzéseken pedig nem szerzett gólt."

 

Rashford Mourinho

 

"Beszéltem vele a szüneten és elmondtam neki, hogy nem érdekelnek a helyzetek, amiket elrontott az elsõ félidõben. Nagy része volt abban, ahogy meg tudtuk törni az ellenfél védelmi vonalát, annyira jól játszott, hogy egy gól nem befolyásolta a teljesítményének megítélését."

 

Rashford második találatában nagy szerepet játszott a szerencse is, miután nyomás alá helyezte a Wigan Athletic korábbi kapusát, Al-Habsit egy hazaadás után, a hálóõr pedig hibázott, így a csatár könnyûszerrel a hálóba juttatta a labdát.

 

"Marcus rendkívül gyors játékos és az olyan csapatok ellen, amelyek hátulról építkeznek, és ebbe bevonják a kapust is, nyomás alá kell helyezned õket és lecsapni az adandó alkalmakra” – mondta a mester.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!