Rashfordot boldoggá tette duplája

Marcus Rashfordot örömmel töltötte el, hogy ismét gólokat tudott szerezni csapatában, melyekkel hozzájárult ahhoz, hogy a Manchester United továbbjusson az FA-kupa negyedik fordulójába.


Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben jól teljesített és gólokat készített elõ csapattársainak, a fiatal csatár a Leicester elleni, szeptember 24-ei Premier League találkozó óta nem talált be az ellenfelek kapujába.

Azonban miután a Királyiak ellen csatárként kezdhetett a csapatban, állandó fenyegetést jelentett az ellenfél védelmének, és a remek teljesítménnyel az utolsó 15 percben elért duplázás is párosult a szombati 4-0-s gyõzelem során.

Rashford a mérkõzés után így nyilatkozott az MUTV-nek: "Jó érzés ismét gólt szerezni a szurkolóink elõtt idehaza, szóval úgy gondolom, hogy az a lényeg, hogy maradj nyugodt és folytasd azt, amibe belekezdtél."

"Keményen kell dolgoznunk, hogy a megfelelõ eredményeket kapjuk és gyõzni tudjunk, ami általában ilyen - ki kell érdemelned a tiszteletet, a játék jogát és úgy gondolom, mi ezt tettük."

 

 

 


A gyors frontembernek egy ideig várnia kellett, hogy ismét megtapasztalja, milyen egy gólt ünnepelni, és miután szezonbeli ötödik és hatodik találatát is megszerezte, beismerte, egy ideje már foglalkoztatta ennek a gondolata.

"Annak az idõszaknak a közepén, amikor nem tudtam gólt szerezni, kissé frusztrálttá tett, azonban ezt követõen ismét nekivágtam és adtam pár gólpasszt, elkezdtem ismét jobban játszani, és most a gólok is jönnek, ez pedig boldoggá tesz engem" - tette hozzá Rashford.

A Vörös Ördögök az elsõ 15 percben is kétszer találtak be, ezzel hamar eldöntve a mérkõzés sorsát. Elõbb Wayne Rooney talált be, aki ezzel beérte Sir Bobby Charlton gólrekordját, majd Anthony Martial tekert a hosszú alsóba. Rashford kiemelte a jó kezdés jelentõsségét a mérkõzésen.

"Nagyon fontos megszerezni a korai gólt" - mondta. "Az a tény, hogy sikerült korán betalálnunk, az egész csapatra jó hatást gyakorolt és megnyugtatta kicsit, hiszen láthattuk a múltban, hogy alsóbb osztályú csapatok a legmagasabb ligában játszó együtteseket ejtették ki rendszeresen, így a korai gól egyértelmûen nyugtató hatással volt mindenkire és jó irányba terelt minket."

 

 

 


Miután 249. gólját is megszerezte a klub színeiben, Rooney most már csak egyetlen találatra van attó, hogy a klub legeredményesebb játékosává váljon az örökranglistán - egy olyan mérföldkõ, melyet Rashford teljességgel csodál.

"Hihetetlen mérföldkõ" - kommentálta. "Ha visszatekintesz mindarra a mérkõzésre, amelyet a klubban játszott és mindarra a gólra, melyeket ezeken elért, ez csodálatos és a feltörekvõ fiatal játékosoknak és bármely, feltörekvõ csatárnak csodálatos dolog, hogy láthatják õt játszani. Mindannyiunknak meg kell ragadnia azt a pillanatot, amikor megszerzi a következõ gólját."

A Vörös Ördögök jelenleg kiváló formának örvendenek és a Királyiak felett aratott domináns gyõzelem sorozatban a nyolcadik sikerük volt, mely jó elõjelekkel kecsegtet így Jose Mourinho fiainak a Ligakupa elõdöntõjében elsõ felvonása elõtt, melyet a Hull City ellen vívnak odahaza. Rashford egyetértett azzal, hogy jelenleg remek hangulat uralkodik a csapat háza táján.

"Mérkõzésrõl mérkõzésre fejlõdünk, egyre jobban és jobban kiismerjük egymást, így jelenleg minden pozitívnak tûnik, és a klubnál mindenkit várakozással tölt el a következõ mérkõzés."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!