Ibrahimovic: Hogyan birkóztam meg az ünnepi idõszakkal

Zlatan Ibrahimovic menedzserét méltatta, miután rendkívül meggyõzõ teljesítménye a Manchester United frontembereként hónap játékosa díjat ért számára.


A svéd csatár kifejtette, hogy Jose Mourinho és menedzseri stábja miért érdemelnek dicséretet azért, ahogyan a sûrû ünnepi idõszakban kezelték õt, miközben 35 éves korában továbbra is erõsebbnek tûnik mint valaha. A Vörös Ördögök elsõ számú gólfelelõse 18 találatával azt állítja, hogy nem átlagos testfelépítéssel bír, és ez az oka annak, hogy nagyon sok, a játékát kommentáló embert meglepett kitartásával és ellenálló képességével a Premier League-ben.

Bár még mindig kissé csalódott amiatt, hogy az új év napján rendezett, Middlesbrough elleni találkozón érvénytelenítették Anthony Martial passza után szerzett nagyszerû találatát veszélyes játék címén, ugyanakkor a nyári igazolás elégedett közelmúltbéli erõfeszítéseivel.

A United minden sorozatot tekintve már nyolcadik mérkõzését nyerte meg egyhuzamban, és Ibrahimovic megköszönte a szurkolóknak, hogy õt hozták ki gyõztesnek a szavazáson, azonban ragaszkodott hozzá, hogy ez az érdem nem csak az övé.

"Boldog vagyok, hogy a szurkolók szavaztak rám" - mondta a ManUtd.comnak. "A játék egy része a szurkolóknak szól, ahogy játszom és az ok, amiért játszom, azonban mint ahogy mindig is mondtam, a csapattársaim nélkül ez nem lehetséges. Nem játszol jól a csapattársaid nélkül, szóval az én szememben ez egy csapat által elért trófea, amely minden egyes tagjának szól."

"Bízzunk benne, hogy még egy olyan hónap áll elõttünk, mint amilyen a decemberi volt, és hogy így folytatjuk majd, hiszen fantasztikus hónap áll mögöttünk. Nagyon sûrû volt a menetrend, azonban az egyensúlyunkkal jól tudtuk kezelni. A menedzser és csapata minden egyes mérkõzésre nagyon jól felkészült, nagyon jó egyensúlyt tartottak az edzések, a regenerálódás és a mérkõzések között. Rendkívül boldogak vagyunk, hogy ilyen módon mentünk keresztül ezen az idõszakon és ilyen módon is szeretnénk folytatni, remélhetõleg megismételve azt, amit az elmúlt öt vagy hat mérkõzésen véghez vittünk."

"Jól érzem magam" - mondta. "Úgy érzem, hogy jó formában vagyok. A fõnök a kezdetek óta remek menetrendet állított össze számomra. A fizikai állapotom szemszögébõl és abból szemléli a játékom, ahogy minden mérkõzésen szerepelni tudok. Emiatt kiérdemli a dicséretet. Az edzések, a regenerálódás és a mérkõzések forgatagát én máshogyan csinálom, õ állította ezt be számomra. Emiatt tudok olyan sokáig kitartani. És persze az is egy ok, ha olyan tested van, mint nekem, mert az enyém nem egy normális test. Ez olyan, amikor egy állatot veszel példának. Folyamatosan megpróbáltatás alatt van és mindig friss, úgy tekintek magamra, mint egy állatra."

 

 

 


Zlatan utolsó 10 mérkõzésén 10 gólt szerzett, azonban még mindig kissé fájlalja a Boro ellen érvénytelenített találatát, ahol úgy tûnt, hogy pont ellene szabálytalankodott a vendégek kapusa, Victor Valdes. Amikor a góljainak mennyiségérõl kérdezték, a csatár így felelt: "Igen, megfelelõ, azonban hiányzik az érvénytelenített találatom. Egy kicsit szégyenletes, mert szép gól volt. Bocsánatot kellene kérnie [a bírónak] tõlem, hiszen nem veszel el egy ilyen szép találatot csak úgy. Hidd el, ez egy jó találat volt. Védtem a kapust még a gól pillanatában is. A képek elmondanak mindent."

Henrikh Mkhitaryan és Paul Pogba voltak még a december hónap legjobb játékosa szavazásra nevezett játékosok, és akár ismét versenyben lehetnek majd, amikor a januári díj keresi majd gazdáját. Ibrahimovic nem késlelkedett dicsérni nyáron érkezõ társait és minden kollégáját.

"Úgy értem, amikor ilyen játékosokkal játszol, õk mindig a csúcs közelében teljesítenek" - mondta. "Mindig gyõzni szeretnének, mindig keményen edzenek, nagyszerû csapatszellem uralkodik, és kitûnõ mentalitás. Minden mérkõzés után egyre jobbak és több, mint boldog lennék, ha minden hónapban neveznék õket."

"Ez azt jelenti, hogy az egész csapatot jelölni kellene, hiszen segítünk egymásnak, mindannyian szeretnénk egymást jobbá tenni, és kihozni egymásból a legjobbat. Nagyon keményen dolgozunk egymásért. Errõl szól a játék - ez egy közös játék. Ha nyernek, a csapat boldog. Ha nyerek, a csapat boldog. Mindent egybevetve, ha a végén a csapat boldog, mindannyian boldogok vagyunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!