Smalling újra egészséges és bevetésre kész

Chris Smalling örül, hogy túljutott a sérülésén, ami megakadályozta, hogy tizenkét alkalommal pályára lépjen a Manchester Unitedben, visszatérése pedig egybeesik a Vörös Ördögök egy nagyon nehéz idõszakával.


Az egyre tapasztaltabb védõ az Európa Ligában a Fenerbahce elleni 4-1-es gyõzelem alkalmával sérült meg október 20-án, majd pályára lépett a Chelsea elleni Premier League találkozón három nappal késõbb.

 

Eztuán szültetett meg a döntés, miszerint Smallingnak pihenõre van szüksége, hogy a lábujja teljesen rendbe jöjjön, ezért nem is lépett pályára egészen a West Bromwich Albion 2-0-s legyõzéséig december 17-én, majdnem két hónappal késõbb.

 

Azzal, hogy bevethetõ állapotba került, nagy segítséget nyújt Jose Mourinhonak, mivel Eric Bailly jelenleg az elefántcsontparti válogatottal készül, Marcos Rojo pedig izomsérüléssel bajlódik, ami miatt az elsõ félidõben el kellett hagynia a pályát a szombati FA-kupa gyõzelem alkalmával a Reading ellen. Ezen a mérkõzésen Smalling állt be és segítette csapatát gyõzelemhez.

 

A riportereknek a mérkõzés után elmondta, hogy felépült a lábujjsérülésébõl és újra bevethetõ állapotban van. "A Fenerbache elleni mérkõzésen le kellett, hogy jöjjek a félidõben" - mondta az angol válogatott játékos. "Természetesen megpróbálsz túllendülni az ilyen dolgokon a következõ mérkõzésre. De van, hogy nem megy, ilyenkor muszáj pihenni, most pedig visszatértem és nincs semmiféle problémám."


"A sérülés után néhány hónapos pihenõidõ következett, de mostanra már minden a legnagyobb rendben van” - folytatta Smalling. "Ilyenkor a legfontosabb, hogy felvedd a ritmust és próbálj minél kiegyensúlyozottabban teljesíteni."

 

Smalling Mourinho 

 

"Jó érzés visszatérni. Már több mint egy hete újrakezdtem az edzéseket, jól érzem magam és nagyon várom, hogy felvegyem a ritmust. Úgy gondolom, hogy mindenkinek megvan a lehetõsége a csapatba való bekerülésre, mindez csak azon múlik, hogy ki tudja megragadni a lehetõséget és mennyire tud ezután kiegyensúlyozottan teljesíteni."

 

Smalling nagyon örült annak, hogy Wayne Rooney be tudta állítani Sir Bobby Charlton rekordját, majd kifejtette, szerinte a 31 éves csatár alulértékelt a futball világában és nagy veszteség lesz amikor úgy dönt, hogy visszavonul a játéktól.

 

Rooney dicsérete után a középsõ védõ áttért Marcus Rashfordra és az általa szerzett két gólra a Reading ellen. Smalling szerint a 19 éves csapattársa ugyancsak esélyes arra, hogy rekordokat döntsön a klubnál, mert már jelenleg is megvan az ehhez szükséges hozzáállása és habitusa.


"Jót tesz neki, hogy be van dobva a mélyvízbe, mert tudja kezelni a rá nehezedõ nyomást, amit már több alkalommal meg is mutatott” - mondta Smalling. "Egyértelmûen szintet lépett, ezt jól mutatja, hogy már a helyzetek kidolgozásában is jeleskedik."


"Szerezhetett volna több gólt is, de így is kettõvel fejezte be a találkozót. Szerintem, ha képes elkerülni a sérüléseket, nincs olyan rekord, amit ne tûzhetne ki céljául.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!