Manchester United 2-0 Hull City

Mata és Fellaini góljaival a Manchester United legyõzte a Hullt és közel áll ahhoz, hogy visszatérjen a Wembley-be.


Mivel Zlatan Ibrahimovic megbetegedett, így Jose Mourinhónak át kellett gondolnia kezdõcsapatát, ami ezúttal is több változáson esett át az elõzõ mérkõzéshez képest.

 

A svéd csatár helyett Marcus Rashford került elõre, míg Paul Pogba kissé visszavontabban játszott a szokásoshoz képest.

 

Az elsõ percben remekül passzolgattak a vendégek, a United csak kergette a labdát, de körülbelül ennyi öröm jutott a Hullnak az elsõ 45 perc során.

 

Ugyanis ezután az egész játékrész a Vörös Ördögökrõl szólt. Bár nem játszott olyan nagy tempóban és olyan látványosan Mourinho csapata, mint az utóbbi hetekben, mégis rengeteg lövést eresztett meg Jakupovic kapujára.

 

A sort Juan Mata kezdte, aki Matteo Darmian remek játéka és passza után lõtt 16-ról, ám a kapus védeni tudott. Õt Henrikh Mkhitaryan, majd Antonio Valencia követte, de egyikük sem talált kaput.

 

Közben Wayne Rooney labdaeladása után Maguire tört elõre és csinált bolondot a hazai védelembõl, de lövését David De Gea könnyedén hatástalanította.

 

A 28. percben Pogba közel 30 méterrõl lõtt ki egy rakátét, Jakupovic-nak gondot okozott, de végül jól megoldotta a helyzetet. Rashford sem akart lemaradni a társaktól, a fiatal csatár 23 méterrõl leadott lövése centikkel suhant el a léc felett.

 

Az elsõ 30 perc után Snodgrass vezérletével kétszer is eljutott a Hull a hazai kapuig, elõször a középpályás szabadrúgása került Diomande elé, aki 11 méterrõl fejelt a kapufára. De Gea csak szemmel követte a labda útját, tõle becsoroghatott volna - vagy inkább kapufára tolta a nézésével. Végül a partjelzõ intésére a játékvezetõ lest ítélt - rosszul, mert nem volt az.

 

Nem sokkal az eset után Snodgrass jobbról tört befelé és lõtt, ám De Geának nem okozott gondot.

 

A félidõ végén is inkább a manchesteriek próbálkozásaival teltek a percek, ám annak ellenére sem sikerült gólt szereznie a csapatnak, hogy az idei szezonban a meccsek harmadik 15 perce rendkívül eredményes.

 

Fordulás után kicsit esett a meccs amúgy sem óriási irama, de a Vörös Ördögök továbbra is hatalmas fölényben játszottak. Az elsõ félidei sok lövést a második félidõben nem követte annyi, de azért így is voltak lehetõségek a hazaiak elõtt.

 

Az elsõ az 51. percben, amikor Pogba elképesztõ hosszú labdával hozta nagy helyzetbe Rooney-t, aki 9 méterrõl ellõtte a labdát, ami a hosszú kapufa elõtt suhant el.

 

Percekkel késõbb Pogba próbálkozását blokkolta a Hull védelme, mely az 56. percben csak asszisztált a manchesteri vezetéshez. Valencia beadása szállt át a hosszúra, ahol Mkhitaryan lefejelte emberét és visszafejelte a játékszert, amit Mata közelrõl a kapuba kotort, 1-0 a Unitednek!

 

 

A bekapott gól sem jelentette azt, hogy a United meghúzgálta a Tigris bajuszát, hisz a Hull semmivel nem lett aktívabb. Nem úgy a hazaiak, akik - köszönhetõen Martial beállításának is - emeltek az iramon és folyamatosan az ellenfelük tizenhatosa elõtt voltak.

 

A 73. percben Pogba járt közel a gólhoz, 23 méterrõl végzett el szabadrúgást, ami végül a kapufáról visszapattant a mezõnybe. Nagyon szépen kivitelezett pontrúgás volt.

 

Az utolsó tíz percben még nagyobb fokozatban játszott a manchesteri gárda, aminek meg is lett az eredménye, hisz a 87. percben Darmian beadását a csereként beállt Marouane Fellaini fejelte a hálóba, 2-0!

 

 

A Vörös Ördögök végig kézben tartották az összecsapást és kétgólos elõnnyel utazhatnak a visszavágóra.

 

Ligakupa, elõdöntõ elsõ mérkõzés
Manchester United 2-0 Hull City
Old Trafford

 

Vezette: Kevin Friend

 

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Darmian - Herrera, Pogba - Mata(Fellaini 79.), Rooney(Martial 59.), Mkhitaryan(Lingard 71.) - Rashford
Nem használt cserék: Romero, Blind, Fosu-Mensah, Carrick

 

Hull: Jakupovic, Robertson, Maguire, Meyler, Huddlestone, Snodgrass, Clucas, Diomande(Maloney 74.), Henriksen(Hernandez 19.), Mason, Tymon(Weir 90.)
Nem használt cserék: Marshall, Bowen, Clackstone

 

Gólszerzõ: Mata 56', Fellaini 87'

 

Sárga lap: Maguire

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!