Ibra és Mkhitaryan a hónap legjobbjai

A United duóját, Zlatan Ibrahimovicot és Henrikh Mkhitaryant díjazták decemberi Premier League-beli teljesítményük okán, miután elõbbi a hónap legjobb játékosa, míg utóbbi a hónap legszebb gólja díjat zsebelte be a szurkolók szavazatai alapján.


Ibrahimovic, aki a Vörös Ördögök házi gólkirálya ebben a szezonban, az év utolsó havának hat mérkõzésén hét alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, amely mellett három asszisztot is kiosztott. Miután már a klubon belül is a hónap játékosának választották, elorozva ezzel a díjat Mkhitaryan elöl, Zlatan bemutatkozó idénye újabb egyéni elismeréssel gazdagodott.

 

"Lassan, de alkalmazkodok a helyzethez" - kezdte a PremierLeague.com-nak.

 

"Jól érzem magam, magabiztos vagyok. Nagyszerû csapatban, nagyszerû csapattársakkal játszhatok egy kiváló edzõ irányításával - ez egy remek klub. Nekem csak annyi volt a dolgom, hogy ide jöjjek és azt csináljam, amihez jól értek; a kemény munka kifizetõdik."

 

 

Közben nem történt meglepetés a Hónap Gólja szavazáson, ugyanis Mkhitaryan skorpiórúgásos gólja a Sunderland ellen kimagasló eredménnyel nyerte el a szurkolót tetszését.

 

Ahogyan Ibrahimovic, úgy már az örmény középpályás is elnyerte a klub házi elismerését ebben a kategóriában az adott hónapra vonatkozóan, és természetesen nagyon elégedett volt, hogy a Boxing Day-en bemutatott mozdulata a nagyközönség elismerését is kivívta.

 

"Soha nem szereztem ehhez hasonló gólt korábban. Számos szép gólt szereztem már, de egyik se hasonlítható ehhez. Nem volt sok idõm a gondolkodásra, olyan gyorsan reagáltam, ahogy csak tudtam" - tette hozá.

 

"Arra számítottam, hogy a labda majd elém jön, ehelyett mögém szállt, úgyhogy az egyetlen lehetõségem a sarkazás volt! Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy ilyen gólt szerezhettem."

 

 

Mkhitaryan sikere kapcsán a végsõ szót Ibrahimovic tette hozzá, a sajátos stílusában.

 

"Már pár héttel korábban gyakoroltuk a mozdulatot, és én mondtam meg neki pontosan, hogyan kell kivitelezni. A passznak kellett tökéletesnek lennie a többi pedig már ment magától!"


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!