Ibrahimovic a góllövõlista élén

Habár Zlatan Ibrahimovic korábban elmondta, hogy nem érdeklik az egyéni elismerések, a Vörös Ördögök támadója vasárnapi góljával csatlakozott Alexis Sanchezhez és Diego Costához a góllövõlista élén.


Már 14. szezonbeli gólját lõtte a bajnokságban Ibrahimovic a vasárnapi 1-1-es döntetlen során és ezzel a 35 éves támadó az egyik egyértelmû esélyese a májusban kiosztásra kerülõ gólkirályi címnek. A svéd csatár lenyûgözõ teljesítményt nyújtott az elmúlt hónapokban: a november 6-án Swansea-ban játszott mérkõzés óta 13 meccsen lépett pályára és ezeken 13 gólt szerzett.

 

Ennek ellenére a csapat kilencese megerõsítette nemrég tett kijelentését, miszerint nem az egyéni díjakra koncentrál. "Törekedni fogok arra, hogy továbbra is gólokat szerezzek és ezzel segítsem a csapatomat, de fontosabb az, hogy megnyerjük a bajnokságot és csapatként nyerjünk címeket, minthogy egyéni trófeákat nyerjek" - mondta el riportereknek a vasárnapi derbi után.

 

"Nem úgy akarok nyerni, hogy közben a csapattársaimnak nem jut semmi. Jobban szeretem látni, ahogy a társaim trófeákat emelnek a magasba. Ilyenkor általában jönnek az egyéni díjak is, de ez másodrangú dolog, nem a fõ célkitûzésem. Lövöm a gólokat, viszont ha bajnokságot nyerhetnénk miközben én csak öt gólt értem el, egyértelmûen ezt választanám, annak ellenére is, hogy a média rögtön támadna, hogy nem vagyok elég jó a Premier League-hez. Csapatként gyõzni, ez a lényeg. Mindenki arról beszél, hogy mit akar. Én a gyõzelmekért vagyok itt" - folytatta a támadó.

 


A Premier League Aranycipõ díját a múltban öt United játékos kapta meg. Elsõként Dwight Yorke az 1998/99-es szezonban, majd Ruud van Nistelrooy 2002/03-ban. Õket követte Cristiano Ronaldo 2007/08-ban, Dimitar Berbatov 2010/11-ben és Robin van Persie 2012/13-ban.


Bár Zlatan a nagyobb képre fókuszál a Unitednél, a góllövõlista érdekes témát jelent a szurkolók számára 17 mérkõzéssel a szezon vége elõtt. 21 forduló után így néz ki a lista élmezõnye:

 

A góllövõlista állása

Játékos neve Gólok száma
Diego Costa 14
Zlatan Ibrahimovic 14
Alexis Sanchez 14
Harry Kane 13
Jermain Defoe 12
Romelu Lukaku 12
Sergio Agüero 11
Dele Alli 10

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!