De Gea: Négy trófeáért is harcolunk

David De Gea ragaszkodik hozzá, hogy a Manchester United egyik versenysorozatát sem helyezi a másik elé, négy fronton is a végsõ gyõzelem a céljuk.


A bajnokságban jelenleg hatodik helyen álló United továbbra is jó pozícióban tartózkodik ahhoz, hogy trófeákat érhessenek el a szezonban, a klub tovább jutott az FA-kupa negyedik fordulójába, csupán egyetlen találkozó választja el a Ligakupa döntõtõl és az Európa-liga kieséses szakaszába is jegyet váltott magának.

De Gea 2011-es Old Traffordra igazolása óta egy Premier League bajnoki címet, egy FA-kupa gyõzelmet és három Community Shield sikert mutathat fel és a spanyol hálóõr rendkívül éhes a sikerre.

"Négy sorozatban is szerepelünk, és mindegyikért küzdenünk kell" - mondta De Gea egy exkluzív interjú keretein belül a Sky Sports News HQ-nak.

"Mi vagyunk a Manchester United. Már láthatáron van a Wembley (Ligakupa döntõ), és el kell kezdenünk (felkészülni erre) szombaton a Stoke ellen."

"Továbbra is gyõzni szeretnénk. Jó sorozatot futunk jelenleg és ugyanezen a szinten kell maradnunk, meg kell próbálnunk megnyerni minél több mérkõzést és aztán majd meglátjuk, melyik pozícióban fejezzük be a bajnokságot."

 

 

 


A United minden sorozatot figyelembe véve 10. gyõzelmét arathatta volna vasárnap nagy riválisuk, a Liverpool ellen, azonban be kellett érniük az egy ponttal. Zlatan Ibrahimovic a mérkõzés utolsó periódusában fejelt egyenlítõgólja késõbb még nagyon fontos egy pontot érhet az elsõ négybe való bekerülés kivívásáért és a bajnoki címért való harcban.

De Gea elismerte annak fontosságát, hogy a Manchester United vissza tudott kapaszkodni a mérkõzésbe, ugyanakkor érezhetõen csalódott volt a döntetlen miatt és arra ösztökéli csapattárasit, adjanak méltó választ szombaton a Stoke elleni bajnokin.

"Kissé csalódottak voltunk a mérkõzéssel kapcsolatban, hiszen a gyõzelmet tûztük ki célul" - tette hozzá a 26 éves hálóõr.

"Otthon játszottunk a saját szurkolóink elõtt és úgy gondolom gyõzelmet érdemeltünk volna. Temérdek helyzetet alakítottunk ki, többet, mint õk, szóval kissé csalódottak voltunk a lefújás után."

"A Stoke elleni egy nehéz mérkõzésnek ígérkezik, egy olyan helyen, ahol nehéz gyõzelmet elérni. Szeles stadionjuk van, igazi háború lesz és ellenük sosem könnyû. Magabiztosan kell odautaznunk, megpróbálni a legjobb formánkkal elõrukkolni és gyõzelmet aratni."

A spanyol fejlõdése Unitedhez való csatlakozása óta egyike annak a kevés pozitívumnak, mely a klubot érte Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása után.

David fejlõdésének ütemét egy másik United játékos, Pogba is igyekszik lemásolni, aki ugyan világrekord összeg ellenében érkezett tavaly nyáron, még messze van játékának csúcsától és a Liverpool elleni rangadón is felejthetõ módon teljesített.

 

 

 


De Gea, aki maga is megszenvedett az Atletico Madridtól való érkezését követõen, kitart amellett, hogy a francia középpályás nívója megkérdõjelezhetetlen, ugyanakkor felismerte, hogy a külföldrõl érkezõ játékosoknak idõbe telik, míg alkalmazkodnak az angol futballhoz.

Amikor arról kérdezték, vajon Pogba még mindig csak ismerkedik a Premier League-gel, a spanyol kapus így felelt: "Nem. Õ egy top játékos."

"Nagyon fontos játékosunk Pogba. Nagyszerû középpályás, és az öltözõ színes egyénisége. Csodálatos focista."

"Kezdetben, amikor nem ismered az országot, a játékosokat és a játékstílust, akkor kissé nehéz tud lenni. Viszont ilyenkor harcolnod kell, még többet edzel, megpróbálsz koncentrálni és hinned kell magadban."

"Kezdetben nehéz volt számomra. Egy új fajta futballstílus, új játékosok és egy új nyelv, így minden nehéz volt. Azonban folyamatosan hittem magamban és végig harcoltam."

"Ebben az országban, vagy bármely másikban hibázhatsz, hiszen csak emberek vagyunk. Teljesen normális, ha a kapusok vagy a játékosok hibát követnek el." 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!