Rooney következõ célja

Miután immáron õ egyedül a Manchester United történetének legeredményesebb játékosa, Wayne Rooney már következõ céljára koncentrál a klubbal - amely nem más, mint a Ligakupa döntõjének kiharcolása és megnyerése.


A Vörös Ördögök már csak 90 percre vannak attól, hogy a jövõ hónap végén a Wembleyben legyen jelenésük, a csütörtöki, Hull City elleni idegenbeli elõdöntõ visszavágónak pedig 2-0-s elõnybõl vághatnak neki, amit még az Old Traffordon harcoltak ki.

 

Rooney pályafutásának elsõ trófeája a United játékosaként éppen egy Ligakupa volt 2006-ban - a Wigan ellen 4-0-ra megnyert fináléban kétszer is eredményes volt - az angol csatár pedig újabb sikerre vágyik az idei kiírásban.

 

Amikor a MUTV arról kérdezte, mi maradt még, amit nem ért el a játékban, a mindig eltökélt Rooney így felelt:

"Szerintem a következõ nagy dolog elõttünk a Ligakupa, meg akarjuk nyerni. Februárban rendezik a döntõt, amelyhez már csak egy mérkõzésre vagyunk, csütörtökön pedig be is juthatunk."

 

"A futballban minden trófeát jó érzés megszerezni, és mivel ez a legközelebbi lehetséges megnyerhetõ, így erre fókuszálunk, különösen csütörtökön. Még minden sorozatban állunk, amiben elindultunk az idén. A Premier League természetesen nagyon kemény lesz, de úgy érezzük, hogy a többi sorozatban, amiben elindultunk, a keretünket tekintve eséllyel pályázunk a végsõ sikerre."

 

Rooney beszélt Sir Bobby Charltonnal történt találkozójáról is, akinek rekordját átadta a múltnak a hétvégén, azt követõen, hogy a Stoke City ellen a 94. percben szabadrúgásból megszerezte 250. találatát, amely a 31 éves játékos szerint még közel sem az utolsó találata volt.

 

 

"Igen, úgy érzem, hogy még rengeteg üzemanyag maradt a tankomban" - tette hozzá szemléletesen.

 

"Még csak 31 éves vagyok, a játékosok pedig manapság sokkal tovább játszanak. Úgy érzem, hogy erre én is képes lennék. Jól érzem magam, friss és egészséges vagyok, készen állok arra, hogy folytassam a játékot."

 

"Nagyra értékelem, hogy a meccs után Sir Bobby lejött meglátogatni engem, ahogyan azt minden mérkõzés után megteszi velünk. Õ egy hatalmas személyiség és egy legenda a Manchester Unitednél. Én és a játékostársaim is nagyon tiszteljük õt és nagyon élvezzük, amikor meglátogat minket."

 

Természetesen arról is kérdezték, most hogy õ tartja a klub eredményességi rekordját, vajon képes lehet-e valaki majd õt letaszítani a trónról.

 

"Soha nem lehet tudni, de remélem, hogy lesz olyan, mert természetesen azt szeretném, hogy a Manchester United sikeres legyen a jövõben, és ha valaki képes lesz megdönteni ezt a rekordot, az azt jelenti, hogy valaki nagyon jó karriert tudott futni a csapatnál és a hátán vitte a Manchester Unitedet. Tényleg remélem, hogy valaki erre képes lesz, de soha nem lehet tudni mit tartogat a jövõ a futballban."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!