De Gea helyére rakná a hiányzó láncszemet

A Manchester United kapusa, David de Gea szeretné az utolsó hiányzó hazai címet is a helyére rakni vitrinjében a Ligakupa megnyerésével.


A spanyol válogatott elsõ számú portása már magáénak tudhat egy-egy aranyérmet a Premier League, az FA-kupa és a Community Shield megnyeréséért, gyûjteményébõl azonban egy, a Ligakupa megnyeréséért járó elismerés még hiányzik hazai szinten. Éppen ezért a csütörtöki, Hull City elleni elõdöntõ visszavágó elõtt, amelyet két gólos elõnybõl várhatnak a Vörös Ördögök, nem is jár más a fejében, mint a Ligakupa döntõjébe való bejutás, játszanak ott akár a Southampton, akár a Liverpool ellen a másik ágról.

 

"Ez egy különleges mérkõzés lesz, mert ha nyersz, ott lehetsz a Wembleyben egy újabb döntõben" - kezdte De Gea a MUTV-nek.

 

"Természetesen mi pedig ott akarunk lenni. Jól játszottunk az Old Traffordon és két gólt tudtunk szerezni, míg õk nem vették be a kapunkat. Ez egy fontos dolog volt, mert így két gólos elõnnyel utazhatunk hozzájuk, azonban tudjuk, háború vár majd ránk Hullban. Nagyon jó futballal kell majd elõrukkolnunk."

 

"Voltak nehéz mérkõzéseink a korábbi fordulókban a Manchester City és a West Ham ellen - nem voltak könnyû meccsek, de nagyon jól tudtunk teljesíteni a kupában és nagyon jól játszottunk, különösen a City ellen. Szerintem megérdemelten vagyunk ott az elõdöntõben."

 

"Tényleg nagyon szeretném megnyerni ezt a sorozatot. Még nincs Ligakupa aranyérmem és nagyon boldog lennék, ha ezzel tudnám kiegészíteni a gyûjteményemet. Mindig sikerre éhesek vagyunk. Mi vagyunk a Manchester United. Mindig megpróbálunk ott lenni a Wembleyben rendezett döntõkben, mert elõttünk mindig a gyõzelem lebeg célként."

 

 

Szombaton a Stoke City ellen szerzett kései egyenlítõgóljukkal a Manchester Unitednél már 17 mérkõzésesre nyújtották veretlenségi sorozatukat, De Gea szerint pedig az elõttük álló két, a Hull City és a Wigan elleni, kupamérkõzést megelõzõen nagyfokú önbizalom uralkodik a csapat háza táján.

 

"Nagyon jó sorozatot produkáltunk, de fenn kell tartanunk ugyanezt a szintet, ami a koncentrációt és figyelmet illeti, a következõ mérkõzésekre" - tette hozzá.

 

"Minden könnyûnek tûnik, amikor valaki nyer és jó sorozatot fut. Ha csak nyersz, és már hírbõl se ismered a vereséget, akkor minden boldog és könnyû. Éppen ezért most arra kell fókuszálnunk, hogy továbbra is nyerni tudjunk."

 

"Szerintem nagyon jól védekezünk, de a labdát is többet tartjuk, és szerintem ez a kulcs. Labdatartásban jobbak vagyunk és több helyzetet is dolgozunk ki, ezért is kapunk kevesebb gólt és engedélyezzük kevesebb helyzet kidolgozását is a kapunk elõtt. Nagyszerû játékosaink vannak, tele önbizalommal."

 

"Nagyon jól érzem magamat a pályán. Nagyon boldog vagyok, hogy a Unitedben és a spanyol válogatottban szerepelhetek és nagyon erõsnek érzem magamat a pályán. Egészen a szezon végéig fenn kell tartanom ezt a szintet."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!