Hull City 2-1 Manchester United

Bár kikapott, összetettben 3-2-vel jutott a döntõbe a United. A Hull nagyot küzdött, ám a manchesteriek Pogba találatával bebiztosították maguknak a továbbjutást.


Egyik csapat sem kezdte bátran az összecsapást, bár a United részérõl ez érthetõ is volt, hiszen kétgólos elõnnyel érkezett Hullba.

 

Az elsõ említést érdemlõ momentumra 12 percet kellett várni, ekkor Clucas lõhetett szabadrúgást a vendégek tizenhatosának elõterébõl, erõs lövését De Gea kiöklözte.

 

Percekkel késõbb Rojo próbálkozott a másik kapunál, de Dawsonról szögletre pattant a játékszer. A félidõ felénél járva Ibra lapos centerezése hozhatott volna komoly lehetõséget a manchesteriek számára, ám a hazai védelem jól állt a lábán és tisztázni tudott.

 

A 34. percben balról szállt be egy szöglet De Gea kapuja elé, a Tigrisek két játékosa elesett, mire Moss játékvezetõ büntetõt ítélt. Bár Rojónál volt egy lökõ mozdulat, az körülbelül olyan nagyságú volt, amivel a szögletzászlót is csak éppen meg lehetett volna mozdítani, nem hogy ellökni egy játékost. A megítélt tizenegyest Huddlestone bevágta a jobb alsóba, amivel a Hull megszerezte a vezetést.

 

Még a szünet elõtt közel állt a manchesteri gárda, hogy egyenlítsen, Ibra vezette a labdát egy védõre, majd 21-rõl tekert a bal alsó felé, de Marshall nagyot hárított.

 

Fordulás után sokkal támadóbban állt a meccshez Jose Mourinho gárdája, többször beszorította ellenfelét a tizenhatosára, de csak nem jött a gól. Pedig az 53. percben Smallingon nagyot lökött Huddlestone, ám Moss nem ítélt büntetõt, holott jóval komolyabb lökés volt ez, mint a túloldalon.

 

Bõ egyórányi játék után Ibrahimovic a bal szélrõl szöktette Rashfordot, aki betört a tizenhatoson belülre, Huddlestone szerelte õt, de pont rossz helyre tolta a labdát, érkezett Pogba és közelrõl, a lábak között a kapuba pöckölt, 1-1!

 

 

Percekkel késõbb már majdnem a United vezetett. Lingard szögletét követõen Rojo fejelt a lécre. Nem volt szerencséje a védõnek.

 

Marco Silva támadó cseréket hajtott végre, nagyot kockáztatva ezzel. De a cserék meghozták az eredményt, mert egyre többet volt ellenfele térfelén a hazai csapat.

 

Hernandez került lövõhelyzetbe, Jones röviden mentett, Markovic lövése pedig csúnyán kapu fölé szállt.

 

A 78. percben baloldali szöglet szállt be De Gea kapuja elé, Niasse fejelt a védõje mellõl, de õ is csak a lécet találta el. Nem úgy a 85. percben, amikor Meyler kiváló beadását passzolta a Vörös Ördögök kapujába, amivel ismét a Hull vezetett és csak egy gólra volt a hosszabbítástól.

 

A szûk elõny tudatában Rooney-ék próbálták eldugni a labdát, ami végül sikerült is, így február végén a Wembley-ben játszhat döntõt a Manchester United. Az ellenfél az a Southampton lesz, mely kettõs gyõzelemmel lépett át Klopp Liverpoolján.

 

 

Ligakupa elõdöntõ, visszavágó
Hull City 2-1 Manchester United
KCOM Stadium

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Hull: Marshall, Tymon, Maguire, Dawson, Meyler, Huddlestone, Clucas, Maloney(Evandro 64.), Niasse, Diomande(Hernandez 70.), Bowen(Markovic 59.)
Nem használt cserék: Kuciak, Robertson, Elabdellaoui, Weir

 

United: De Gea - Darmian, Jones, Smalling, Rojo - Carrick, Herrera - Lingard(Rooney 79.), Pogba, Rashford(Fellaini 91.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Fosu-Mensah, Shaw, Mata, Mkhitaryan

 

Gólszerzõ: Huddlestone 34', Niasse 85' illetve Pogba 66'

 

Sárga lap: Jones, Rojo

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!