Manchester United 4-0 Wigan Athletic

A Manchester United magabiztos gyõzelemmel lépett tovább az FA-kupa megvédése felé.


Jose Mourinho - ahogyan említette a mérkõzés elõtt - a kezdõcsapatba tette Martialt, Shaw-t, Rooney-t és Schweinsteigert is. Sõt, Fosu-Mensah is játéklehetõséghez jutott, míg Tuanzebe a kispadra ülhetett le.

 

Ám a sok változtatás nem jól sült el, hiszen a manchesteriek rettentõen sok hibával játszva kezdték az összecsapást. Bár jóval többet volt a hazaiaknál a labda, a Wigan tudatosan engedte át a területet, védekezése pedig nagy gondot okozott a Vörös Ördögöknek. 

 

Az elsõ említést érdemlõ esemény Warren Joyce együttese elõtt adódott, a félpályán elvégzett szabadrúgás szállt be a hazai tizenhatosra, ahonnan Burn visszafejelte a labdát Connolly-nak, a védõ pedig 18 méterrõl egybõl tüzelt, Romero csak öklözni tudta a próbálkozást.

 

A félidõ fele is eltelt már, de a manchesteri játék mit sem változott, továbbra is rengeteg hiba jellemezte azt. Túlzottan statikus, lassan passzoló játék volt ez, amivel egy betömörülõ védelmet nem könnyû megbontani, fõleg ha nincs kiemelkedõ szélsõ játék. Ez pedig nem volt a Unitednél, így leginkább csak amolyan kézilabdás labdajáratást láthatott a közönség.

 

A 24. percben Shaw gondolt egy váratlant és a passzolgatás helyett beadást küldött a kapu elé, Mkhitaryant lefejelte Burn, de rossz helyre bólintott, Mata érkezett, 14 méterrõl lõtt, ám nem talált kaput.

 

Egy perccel késõbb Power küldött kapura 30 méterrõl egy nevéhez méltó lövést, Romero ezúttal is a helyén volt és ha elsõre nem is, de végül sikerült fognia a játékszert.

 

Félórányi játék után kezdett az látszódni, hogy a hazaiak akarata érvényesül és közel is jártak a gólhoz; Fellaini szerzett labdát saját térfélen, majd Schweinsteigerhez passzolt, a német pedig Martialt indította. A támadó megiramodott, majd a jobbján érkezõ Fosu-Mensah-hoz továbbított. A fiatal védõ egybõl centerezett, kiváló átadása meg is találta a hosszún érkezõ Mkhitaryant, ám az örmény 2 méterrõl, ordító helyzetbõl még csak kaput sem talált.

 

Percekkel késõbb Mata robogott el a jobb szélen, beadása az örmény csapattárs felé szállt, de Connolly óriásit mentett fejjel.

 

Közeledett a félidõ, miközben a hazai játékosok passzolgattak az ellefél tizenhatosa elõtt. Úgy tûnt, keresik a rést, ám nem sikerült találniuk, néha még a tanácstalanság is felütötte fejét, míg nem Schweinsteiger gondolt egyet és kapu elé tekert, Fellaini érkezett tökéletesen és 6 méterrõl kapuba fejelt, 1-0 a Unitednek.

 

 

A Wigan egész félidõ alatt nagyon szervezetten játszott, de 1-2 beadással zavart lehetett okozni védelmükben.

 

Fordulást követõen Fosu-Mensah elõtt adódott lövõhelyzet, a védõ azonban kapu mellé küldte a labdát. Hat perc telt el a félidõbõl, amikor Schweinsteiger labdaszerzést követõen lövésre szánta el magát, de a védelem blokkolni tudott.

 

Az 54. percben jobbról érkezett beadás a manchesteri 16-osra, Romero kimozdult a kapujából és 12 méteren hárított, a kiütött labda azonban Perkins elé került, aki azonnal célba vette a kaput, de Romero ismét védett.

 

Három percre rá, egy szöglet utáni kavarodást követõen Martialhoz került a labda, aki a tizenhatos bal sarkáról áttekert a hosszúra, érkezett Smalling, aki megelõzte védõjét és 6 méterrõl fejelt a Wigan kapujába. 

 

 

A kétgólos hátrányra reagálva Joyce feljebb tolta csapatát és cserékkel is próbált frissíteni, de azáltal, hogy a Wigannek támadnia kellett, sokkal nagyobb területek nyíltak meg a Vörös Ördögök elõtt. Ennek meg is lett az eredménye, többször is gyors kontrát vezettek Martialék. Így volt ez a 74. percben is, amikor Mkhitaryan és a francia játékos iramodott meg kapu felé, az örmény Martialhoz passzolt, aki szélrõl visszatette a játékszert középre Henrikh-nek, õ pedig közelrõl kapuba kotorta azt; 3-0 a Unitednek!

 

 

A 77. percben szépíthetett volna a Wigan, Wildschut beadását Tuanzebe Smallingba lõtte, a lecsorgó labdát Browne küldte kapura, de végül szöglet lett a szituációból.

 

Az utolsó tíz percre Joel Castro Pereira is lehetõséghez jutott, ezzel a mai találkozón két debütáló játékos is volt.

 

A 81. percben Rooney szöglete szállt kapu elé, Herrera megfejelte a labdát, Schweinsteiger kapunak háttal állt, de úgy is sikerült gólt szereznie. 

 

 

A maradék néhány perc már csendesen telt, mindkét csapat a lefújást várta, hisz tudták a játékosok, a találkozó már eldõlt régen. 

 

Swarbrick játékvezetõ nem is hosszabbított semmit, lefújta a mérkõzést, amit a United végülis a második félidei játékának köszönhetõen magabiztosan nyert meg, amivel bejutott a kupa ötödik fordulójába.

 

 

FA-kupa, 4.forduló
Manchester United 4-0 Wigan Athletic
Old Trafford

 

Vezette: Neil Swarbrick

 

United: Romero(Pereira 80.) - Fosu-Mensah(Tuanzebe 69.), Smalling, Rojo, Shaw - Fellaini(Herrera 70.), Schweinsteiger - Mkhitaryan, Mata, Martial - Rooney
Nem használt cserék: Blind, Young, Ibrahimovic, Rashford

 

Wigan: Haugaard - Connolly, Buxton, Burn, Warnock - Power, Morsy, MacDonald(Browne 76.), Perkins(Wildschut 59.), Jacobs - Grigg(Tunnicliffe 71.)
Nem használt cserék: Jaaskelainen, James, Kellett, Morgan

 

Gólszerzõ: Fellaini 44', Smalling 57', Mkhitaryan 74', Schweinsteiger 81'

 

Sárga lap: Burn

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!