Rashford, a szupercsere

Marcus Rashford üstökösszerû berobbanását követõen, fiatal korának megfelelõen gyakran a kispadról beállva száll be a Manchester Unitedben, amelybõl elmondása szerint sokat tanul.


Marcus Rashford lassan egy éve, hogy berobbant nem csak a Manchester United szurkolók, de a futballvilág köztudatába, amelyet követõen elismert és állandó tagja José Mourinho keretének.

 

Fiatal korának megfelelõen még nem kap folyamatos meccsterhelést, amely értelmében gyakran a kispadról ülve figyeli a mérkõzések alakulását, amely lehetõséget biztosít számára, hogy beállásakor sebességével kiaknázza a védõk fáradtságát.

 

"Ilyenkor nem tudod, hogy a menedzser mikor fog bedobni téged a mérkõzésbe, úgyhogy minden pozícióra kiterjedõen figyelned kell az ellenfelet. Fizikálisan és mentálisan is készen kell állnod, amikor a pályára lépsz ilyen helyzetben" - kezdte a 19 éves csatár a klub hivatalos meccsnapi magazinjának, a United Review-nak.

 

 

"Ha a kispadon ülsz, akkor is része vagy a mérkõzésnek, és teljesen természetes, hogy ilyenkor azon jár a fejed, hogy mit hogyan fogsz csinálni, ha pályára lépsz és kivel kerülsz majd szembe az ellenfelek közül."

 

"Erre lehet építeni. Lépésrõl-lépésre megy ennek a kitanulása. Van, hogy több idõbe telik ennek a tökéletesítése, de szerintem nekem ez jól megy."

 

"Minden egyes játékost és ellenfelet fel kell térképezni, így már tudni fogod, hogy kivel fogod szembe találni magadat a pályán és mire számíthatsz tõle. Nagyon hasznomra tud válni, amikor már tudom ezeket."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!