Olympique Marseille 0-0 Manchester United

Gyenge színvonalú találkozón gól nélküli döntetlent ért el idegenben a Manchester United, ezzel az Old Traffordon megrendezésre kerülõ visszavágón jó eséllyel harcolhatja ki a továbbjutást.


A Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjére került sor ma este. A Stade Vélodromeban fogadta az Olympique Marseille a Manchester Unitedet.


A hazaiak menedzsere, Didier Deschamps a szokásos 4-3-3-as felállás mellett döntött, míg Sir Alex Ferguson ismét a fontos meccseken jól mûködõ egy csatáros felállásban bízott. Amennyiben az volt a célja ezzel, hogy ne kapjon gólt csapata, sikeres taktikának bizonyult, ám támadás építés ezen az estén nem igazán volt jellemzõ a Vörös Ördögökre.


Csapatok:

Marseille: Mandanda, Fanni, M'bia Etoundi, Diawara, Heinze, Cisse, Kabore, Remy, Gonzalez, Andre Ayew, Brandao
Cserék: Andrade, Taiwo, Hilton, Cheyrou, Jordan Ayew, Abriel, Valbuena

Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Smalling, Vidic, Evra, Gibson, Carrick, Fletcher, Nani, Berbatov, Rooney
Cserék: Kuszczak, Brown, Hernandez, Scholes, Fabio Da Silva, Rafael Da Silva, Obertan


A mérkõzést a vendégcsapat kezdte, ám Nani hamar elvesztett labdája után az elsõ percben már lövést jegyezhettünk fel a Marseille révén. Bal oldali beadást követõen Rémy mögé érkezett a labda, aki visszalépett érte és 15 méterrõl a kapuval szemben állva megpróbálta bevenni Van der Sar hálóját, ám lövése a szögletzászló felé szállva, végül azon túl landolva inkább a nézõkre volt veszélyes.

Jött is a válasz azonnal, a második percben a United bal oldala aktivizálta magát. Rooney ívelt be középre, ám kifejelték aa labdát a védõk, Carrick szedte azt össze és fejjel továbbított a tizenhatoson álló Berbatovnak. A bolgár látva, hogy a jobb oldalon jön Nani, lekészítette a portugálnak a labdát lövésre, aki nem is várt azzal, ám lövése nem sokkal lett jobb, mint az elõzõ percben esett Rémy próbálkozás.

A 8. percben nagy lehetõséghez jutott a United, a mérkõzés talán legnagyobb helyzete volt ez. Nani kapott szabadrúgást az ellenfél büntetõterületének sarkánál, középre ívelése a sorfalról pattant le épp Fletcher elé, aki nem várt, azonnal lõtt 18 méterrõl, de Mandanda kapus leért a labdára még úgy is, hogy késõn vette észre azt.

 Egészen a 20. percig kellett várni ahhoz, hogy valami történjen a kapu elõtt, addig a játék a középpálya 25-30 méteres sávjában folyt. Ekkor Carrick adta el a labdát a félpályán, a hazai középpálya pedig azonnal indította Rémyt, aki kisodródva jobbra két csellel megforgatta Vidicet és mgpróbált beadni, ám Van der Sar könnyen fogta az ívelést.

 


Az elsõ fél órát követõen Nani próbált centerezni jobb szélrõl, ám beadását a Marseille kapusa felszedte Berbatov elöl, aki nem érte el a labdát.

A 41. percben egy jobb oldali hazai szöglet szállt kapura, de Edwin résen volt és könnyen fogta ezt a próbálkozást is.

Egy perccel a félidõ vége elõtt Kabore próbálkozott távolról, ám úgy néz ki, ezen az estén a lövések nagyon elkerülik a kaput, mert ez a próbálkozás is csupán a nézõk megfélemlítésére volt jó.

Ugyanebben a percben Rooney indította nagyszerûen Nanit, a portugál bent járt az ellenfél tizenhatosán már, megtolta a labdát, de beadás helyett egy cselt próbált meg Heinzével szemben, ám a cselbe a portugál is elcsúszott és róla ment ki a labda.

A félidõben maradt a gól nélküli állás, a játék legnagyobb része a középpályán folyt, igazán a kapuk nem forogtak veszélyben.

A második játékrészben ugyanúgy folytatták a csapatok, ahogy befejezték 15 perccel elõtte.

Egészen a 60. percig kellett várni egy lövésre, addig csupán ívelésekkel próbálkozott mindkét gárda, amiket vagy a védõk, vagy a kapusok könnyedén hárítottak. Egy óra játék után a középpályán szerzett labdát a United, Rooney látta, hogy kint áll a kapus, megpróbálta távolról bevenni Mandanda hálóját, de lövése borzalmasan gyengére sikerült, a kapus kezében landolt a labda.

A 68. percben talán a mérkõzés egyetlen szép támadását láthatta a közönség. Gyor

s labdajáratás után O'Sheahez került a játékszer, aki jobb szélrõl okosan, laposan a 11-es pont felé passzolt Naninak, aki sarokkal akart továbbítani - ki tudja kinek - de a passza csupán egy védõt talált meg. Ám a védõ ügyetlenkedett és nem vette át a labdát, amire lecsapott Berbatov, aki lõtt is rögtön, lövését azonban blokkolni tudták a hazaiak.

A 73. percben cserére szánta el magát Sir Alex Ferguson, Gibson helyett jött Paul Scholes. Ezzel a United átállt 4-4-2-es felállásra, Nani átkerült a bal szélre, míg Fletcheré lett a jobb szárny Scholes - Carrick belsõ középpályával.

Két percre rá Evra és Berbatov játszottak össze remekül, a francia védõ visszapasszolt a bolgárnak, aki 22 méterrõl megpróbálta bevenni a kaput, ám lövése - ahogy az eddigi hasonló próbálkozások a meccsen - elkerülte a kaput.

Az utolsó tíz percben sokkal többet birtokolta a labdát a vendég csapat, az addigi középpálya fölényt elvesztette a Marseille, a United folyamatosan labdákat tudott szerezni a félpályánál, ám a két támadót nem tudták megjátszani.

 A mérkõzés utolsó percében egy felszabadítást követõen kontrázhattak volna a Vörös Ördögök, Berbatov szedte össze a labdát, Rooney pedig megpróbált kiugrani a védõk közül, de a bolgár gyengén passzolt társának így a védõ megszerezte a labdát. Ám csak pillanatokra, mert Wayne elvette tõle, a védõ pedig lerántotta az angol csatárt. A bíró vajon miért nem ítélt szabadrúgást és akár piros lapot utolsó emberként történõ szabálytalanság miatt?

 


Maradt a 0-0, mely azt mutatja, a Unitednek mindenképp gyõznie kell az Old Traffordon március közepén, ha tovább akar jutni.

Roppant alacsony színvonalú találkozón egyik csapat sem érdemelt gyõzelmet, de még gólt sem, mert semmit nem tettek ezért, így az eredmény teljesen jól tükrözi a meccset.

 

 

Olympique Marseille 0-0 Manchester United

Stade Vélodrome,

Vezette: Felix Brych

 

Marseille: Mandanda, Fanni, M'bia Etoundi, Diawara, Heinze, Cisse(Cheyrou 70.), Kabore, Remy(Valbuena 79.), Gonzalez, Andre Ayew, Brandao 
Nem használt cserék: Andrade, Taiwo, Hilton, Jordan Ayew, Abriel


Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Smalling, Vidic, Evra, Gibson(Scholes 73.), Carrick, Fletcher, Nani, Berbatov, Rooney 
Nem jasznált cserék: Kuszczak, Brown, Hernandez, Fabio, Rafael, Obertan


 

Visszavágó: március 15. 20:45

 

Lövés: 13-8

Kaput eltaláló lövés: 2-2

Kapu mellé szálló lövés: 3-2

Blokkolt lövés: 8-4

Védés: 2-2

Szüglet: 5-2

Les: 0-2

Labdabirtoklás (%): 49-51

Összes megtett táv: 108,443 KM - 107,977 KM

Szabálytalanság: 9-14

 

Összes passz: 463-519

Pontos passz: 329 (71%) - 370 (71%)

 

Top passzoló:

Scholes: 25/21 84%

Smalling: 58/48 83%

Fanni: 30/25 83%

Cissé 31/25 81%

Diawara 56/45 80%

 

Top futó:

González 12325 méter

Fletcher 11530 méter

Ayew 11463 méter

Carrick 11066 méter

Heinze 10940 méter

 

A United legjobbja a ManUtdFanatics szerint: Chris Smalling

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!