Történelmi csata elé néznek Ferguson fiai

Bár a United és a Liverpool összecsapásai soha sem barátságos hangvételükrõl voltak híresek, és ebben a vasárnapi mérkõzés sem fog különbözni, Sir Alex reméli, hogy a megfelelõ mederben fog folyni a találkozó menete.


Az angol futball két legsikeresebb csapatának versengése egy újabb epizódhoz érkezik, amikor vasárnap magyar idõ szerint 14:30-tól összecsapnak az Old Traffordon, ahol a Vörös Ördögök menedzsere szeretne a két csapat közös történelmébe illõ mérkõzést vívni.

 

 

 

 

"Történelmi szempontból mindig ez a legnagyobb mérkõzés a szezonban. Ipari szempontból Manchester és Liverpool városának szemben állása a a manchesteri hajócsatorna megépítése óta tart" - vezette fel a hétvége legjobban várt összecsapását Sir Alex Ferguson.

 

"Mi vagyunk a két legnagyobb csapat. Rivalizálás mindig is volt, és mindig is lesz köztünk."

 

A mérkõzés különleges pikantériát tartogat magában, ugyanis a skót edzõlegenda jó barátja, Roy Hodgson ellen kell hogy gyõzelemre vezesse övéit, aki nem mellesleg már a hetedik menedzser a Mersey-partiak élén, mióta Sir Alex Ferguson közel 24 éve átvette az irányítást a Sir Matt Busby Way-en. A tavaly a Fulhamet még Európa-liga döntõig vezetõ Hodgson az Internazionalehoz távozó Rafa Benitez örökét vette át, akivel a 2008/2009-es szezonban eléggé durva sárdobálást folytatott Ferguson, amit azóta se felejtett el.

 

"Mindig is jó kapcsolatot ápoltam a Liverpool menedzsereivel. Azonban a legutóbbi rezsim alatt ez megváltozott, de mostanra már nem foglalkozom ezzel" - tette hozzá.

 

A megszerezhetõ 12-bõl 8 ponttal a tarsolyában várja a nagy rangadót a tavalyi ezüstérmes, amely nagyban a lankadó koncentrációnak volt köszönhetõ, amikor elõbb a Fulham, majd az Everton ellen adták el a gyõzelmet az utolsó pillanatokban. Bár Sir Alex összességében elégedetten nyilatkozik a csapat játékáról, azt õ is tudja, hogy több hibát már nem engedhetnek meg maguknak.

 

"A mutatott formánk nagyon sok jóval kecsegtet. Ha hatot rúgtunk volna az Evertonnak a múlt héten, akkor se hinném, hogy nagyon panaszkodhattak volna. Nincs sok olyan csapat, aki ilyenre képes lenne az Everton vendégeként. A Fulham ellen három perccel a mérkõzés vége elõtt kihagytunk egy tizenegyest, ami szokatlan tõlünk. Az ilyen hibák sokba kerülnek. De azért remélhetõleg nem az egész szezonunkba."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!