Smalling készen áll a Leicester elleni meccsre

Smalling a Rókák elleni, 4-1-es gyõzelemmel végzõdõ szeptemberi mérkõzésen betalált, ahogy a múlt hétvégi, Wigan elleni FA-kupa találkozón is.


A középhátvéd, aki a United utóbbi hét mérkõzésébõl öt alkalommal kezdõ volt, és a Stoke ellen kapitányként vezethette ki csapatát, a Hull City elleni szerdai, 0-0-val végzõdõ mérkõzésen is feltûnt az ellenfél tizenhatosának területén. Akkor fejese úgy tûnt Juan Mata számára elõkészítheti a gyõztes gólt, azonban Eldin Jakupovic hatalmas védéssel megakadályozta a spanyolt góljának megszerzésében.

Smalling, aki a sérült Phil Jones-t váltotta hét közben, elsõ sorban védõ feladataira fog koncentrálni, amennyiben szerepet kap a Leicester City elleni mérkõzésen, és azon lesz, hogy angol válogatottbéli csapattársát, Jamie Vardy-t hatástalanítsa a King Power Stadiumban.

A következõkben Chris interjúját olvashatjátok Vardyról, a középhátvédek közötti kohézióról és a sûrû menetrendrõl.


Örülsz annak a ténynek, hogy a különbözõ sorozatokban folyamatosan jönnek egymásután a mérkõzések?
Igen, jobban szeretek mérkõzéseket játszani, minthogy egy héten csak egy alkalommal lépünk pályára és öt vagy hat napot edzéssel töltünk. Inkább játszok, regenerálódok, könnyû edzést végzek és ismét játszok. Ezt mindig szívesen elfogadnám, és valószínûleg ezzel minden játékos így van, hiszen szeretünk mérkõzéseken játszani. Jó dolog minden nap edzeni, mert azzal fejlõdhetsz, de minden a mérkõzésekrõl szól.

A középhátvéd poszton Marcos Rojo, Phil Jones, Eric Bailly és Daley Blind is lehetnek partnereid. Ez esetben fenn áll az a helyzet, hogy mindannyian jó partneri kapcsolatot alakítotok ki a pályán egymással, így készen álltok majd, amikor együtt kell játszanotok?
Igen, határozottan. Az edzéseken gyakran különbözõ partnerek vannak, és soha nem tudhatod a mérkõzéseken, hogy milyen csatárokkal is nézhetsz majd szembe. Úgy gondolom, hogy a játékosok közötti kohézió az edzéseken, és azon alapszik, hogy napi szinten mit teszünk, azonban én mindannyiukkal nagyon jól érzem magam, és õk is hasonlóképpen éreznek, hiszen minden nap egymással játszunk.

 

 

 


A következõ mérkõzésünk a Leicester ellen lesz ugyebár. Meglep a bajnoki címvédõ jelenlegi bajnoki helyezése?
Igen, úgy gondolom nem csak engem, de nagyon sok embert rajtam kívül meglep ez. Függetlenül attól, hogy az volt sokak számára a kérdés, a bajnokságért harcolnak majd vagy sem, arra számítottam, hogy feljebb lesznek a tabellán a jelenlegi pozíciójuktól. Viszont nem felejthetjük el kvalitásaikat, melyek bajnokká tették õket, a jelenlegi címvédõvé, szóval szerintem nagyon vigyáznunk kell az általuk jelentette lehetséges veszélyekre, és arra, mit is tettek a tavalyi évben, mintsem azt a szituációt szemlélve, amelyben jelenleg találják magukat.

Jamie Vardy azt írta önéletrajzi könyvében, hogy te voltál a legnehezebb ellenfele. Jó hallani azt, hogy egy szintén profi játékos ezt mondja rólad?
Igen, jó érzés, különösen úgy, hogy Jamie egyike azon csatároknak, aki ellen a védõk többségének nagyon nehéz játszani. Ezt azért is mondom, mert a kiszámíthatatlansága, sebessége és a munkájának intenzitása indokolja ezt, szóval ezt hallani - és olvastam is -, kis mosolyt csal az arcodra, hiszen tudod, hogy akadályt tudsz képzeni a játékukban.

Õ, akárcsak a Leicester, nem fut jó szezont idén. Vardy még mindig az a fajta ellenfél, aki nem hagy egy perc nyugtot sem az ellenfél védõinek?
Igen, õ ilyen. Hiába nem szerez olyan sok gólt, mint tavaly, õ olyan focista, aki mindent belead a csapatért, nem számít a helyzetük, vagy hogy hány gólt szerzett, nem hagyja csak úgy annyiban. Tudod, hogy amikor hozzád kerül a labda, a mérkõzés nagy részében kevesebb idõd lesz játszani vele, mint amennyit szeretnél.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!