Smalling: A top négy a cél

Chris Smalling szerint a vasárnapi, Leicester elleni gyõzelem után a Manchester United elõtt ott a lehetõség, hogy a bajnokság elsõ négy helyének egyikén végezzen.


Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic és Juan Mata találatainak köszönhetõen Jose Mourinho csapata 3-0-s sikerrel távozott a King Power Stadiumból.

 

Ez az eredmény azt jelentette, hogy a Vörös Ördögök csökkentették hátrányukat a negyedik helyen álló Arsenalhoz képest, mely 3-1-re kikapott a Chelsea-tõl, így már csak két pontot kell ledolgoznia a csapatnak ahhoz, hogy Bajnokok Ligáját érõ helyen tanyázzon. Erre még 14 fordulója van a manchesterieknek.

 

Amikor arról kérdezték, hogy a United elérheti a top 4 hely egyikét, Smalling a találkozót követõen így felelt: "Igen. Azt hiszem, az a dolgunk, hogy tartsuk ezt az irányt és folyamatosan másszunk felfelé."

 

A védõ - aki a Rókák ellen csapatkapitány volt - szerint a gárdának folytatnia kell azon küldetését, hogy jövõre biztosan a BL-ben szerepeljen, amihez a szombati, Watford elleni bajnoki is fontos lépést jelent.

 

"Volt már néhány lehetõségünk arra, hogy csökkentsük a hátrányunkat, ezúttal sikerült is, jól is játszottunk, úgyhogy erre kell építkeznünk. Most hazai mérkõzésünk lesz, és ha sikerül három pontot szereznünk, azzal komolyan üldözõbe vennénk az elõttünk állókat."

 

 

A manchesteriek immár 15 bajnoki óta veretlenek - jelenleg az európai top 5 bajnokságban ez a leghosszabb ilyen sorozat - miután ebben a szezonban már harmadik alkalommal gyõzték le a szenvedõ Leicestert.

 

A három lõtt gól és mellé az, hogy nem kaptak egyet sem olyan, amirõl Smalling úgy vélekedik, szinte már tökéletes eredmény a Vörös Ördögök számára.

 

"Kemény idõszakot élnek meg, de még mindig nagyon gyorsak elöl, de lenulláztuk õket, ami egy remek csapatmunka volt."

 

Az, hogy a United átgázolt a bajnokon azt jelentette, hogy a klub lezárta három bajnoki óta tartó, döntetlenekbõl álló szériáját. Smalling elismerte, ezután a kiváló teljesítmény után a csapat önbizalma magasan áll, de mindig van hely a javulásra.

 

"Ezen mérkõzés és a mutatott teljesítmény után azt mondhatjuk, magasan vagyunk, de ha kiegyensúlyozottan tudnánk ezt hozni, az még jobb lenne" - zárta mondandóját a védõ.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!