Darmian legkeményebb ellenfeleirõl is mesélt

Matteo Darmian a Manchester United honlapjának 'Foci és én' rovatában mesélt többek között arról is, ki volt a legkeményebb ellenfele eddigi pályafutása során.


Fiatal korodban melyik volt a kedvenc mezed?
Nos, mindig azt mondom, hogy a bálványomé, Paolo Maldinié. A Milannál együtt voltam vele az elsõ csapatban és játszottam is utolsó találkozóján, ami nagyon különleges volt. A szezon végén kértem tõle egy mezt, mert amikor elkezdtem focizni, õ volt az ideálom. Úgyhogy az õ meze volt a kedvencem.

 

Ki volt a legkeményebb ellenfeled eddig a Premier League-bõl és a Serie A-ból?
A Serie A-ból talán Carlos Tevez, amikor még a Juvénál játszott. Úgy gondolom, õ volt az egyik legnehezebb ellenfél az olasz bajnokságban. Nagyon sok dolog van a játékában, de a legjobb talán a személyisége volt, hiszen soha nem adta fel és nagyszerû játékos volt a Juventus-nál. Ha a Premier League-bõl kell megemlítenem valakit, az nehéz, hisz sok nagyon jó játékos van - a mi csapatunkban is nagyon sok kiváló játékos található - de ha választanom kell más klubokból, talán Eden Hazard és Alexis Sanchez nevét mondanám.

 

Ki volt az elsõ játékos, aki barátod lett azután, hogy a Unitedhez igazoltál?
Minden játékos próbálta, hogy otthon érezzem magam. De egy idõ után a spanyol srácokkal nagyon jó kapcsolatom lett, mint ahogy Daley Blinddel és Morgan Schneiderlinnel is.

 

Az Old Traffordon kívül melyik az a stadion, amelyik kedvencednek mondható?
Olaszországban talán a San Siro a legjobb a történelme miatt, mindig különleges ott játszani. De úgy vélem, itt Angliában az Old Trafford a legjobb. Ha egy másikat kell választanom, akkor valószínûleg a Wembley-t mondanám. De Angliában minden stadion nagyon jó, gyakran tele vannak, amitõl az atmoszféra is fantasztikus.

 

Ha meg tudnád változtatni a történelmet és egy olasz legendát leigazolhatnál a Unitedhez, ki lenne az?
Az olasz történelem nagyon sok remek játékost tud felmutatni, úgyhogy ez nehéz kérdés, de ha választanom kellene, akkor Andrea Pirlót mondanám. Nagyon jól ismerem õt, a válogatottban együtt játszottam vele, szóval ismerem képességeit. Õ egy nagyon jó játékos és a Unitednek is jól jött volna.

 

 

Melyik gólodat élvezted jobban? Az elsõ manchesterit, vagy a válogatottban szerzett elsõ találatot?
A Unitedben szerzett elsõ gólomat soha nem felejtem el. Nem szoktam sok gólt lõni, de az egy nagyon szép gól volt és fontos is, mert az is segített a csapatnak, hogy legyõzzük a Crystal Palace-t. Daley Blind lõtt be egy szögletet és miután egy védõ kivágta azt a tizenhatoson kívülre, vártam azt, ballal ellõttem, a labda pedig kapufáról a hálóba pattant. Elmesélni könnyû volt, megcsinálni kicsit nehezebb!

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!