A United megállapodott egy fiatal argentínról?

Számos forrás szerint a Portohoz aláíró Iturbe késõbb a Manchesterhez kerülhet.


Juan Manuel Iturbét csak egyszerûen "Csodagyerek"-nek becézik és sokan az Aranylabdás Lionel Messihez hasonlítják.

A 17 éves argentín játékos beleegyezett, hogy júniusban, mikor betölti 18. életévét aláírjon a Portohoz. Gustavo Mascardi, Iturbe ügynöke szerint a portugál nagycsapat 800000 fontot fizet a játékosért, az ár pedig Iturbe jelenlegi (Quilmes) és egykori (Cerro Porteno) klubjaihoz kerül, valamint még egy 400000 fontos extra juttatást is fizetnie kell a Portonak a középpályás családjának is.

Egyes források - köztük a People - szerint Iturbe leginkább azért igazol Portugáliába, hogy késõbbiek folyamán elõkészíthessék az Old Traffordra való szerzõdését. Ugyanis a Manchester United állítólag megállapodott a játékos ügynökével - aki intézte Bébé, Anderson és Cristiano Ronaldo Manchesterbe igazolását is - hogy Sir Alex Ferguson és csapata a kedvezményezett abban az esetben, ha Ferguson úgy érzi, Iturbe megfelelõ tapasztalatot szerzett már Európában.

 


A Juventus, a Real Madrid, a Napoly és az Atlético Madrid is érdeklõdött a játékos iránt, ám úgy tûnik kénytelenek belátni a vereségüket, mivel a Manchester United lett az elsõdleges várható célállomása a játékosnak.

Információk szerint körülbelül 10 millió fontot kellene fizetnie a játékosért a manchesteri klubnak, mely összeg jelentõs része Mascardit illetné meg az átigazolás tetõ alá hozása miatt.

Az apró középpályás potnosan olyan magas (inkább alacsony - 169 cm) mint Lionel Messi, akivel folyamatosan összehasonlítják játékstílusa miatt is. Az ilyen összehasonlítás nyilvánvalóan korai még, hisz csak 17 éves a leendõ Porto játékos, ám képességeit tekintve hatalmas potenciál rejlik benne.

 


sportsvibe.co.uk 


sportsvibe

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!