Manchester United 3-0 Saint-Etienne

Bizonytalan kezdés, rengeteg eladott labda és megkérdõjelezhetõ bírói döntések sorozata ellenére sikerült kiharcolni a 3-0-ás gyõzelmet a csapatnak, de ez nem egy sétagaloppnak számító mérkõzés volt. Így legalább nyugodtan készülhetnek a visszavágóra.


A kezdõfelállásból ítélve Mourinho azért biztosra akart menni, hiszen Romero és Fellaini került be a Watford elleni csapatba, elõbbi De Gea pihentetése, utóbbi pedig Mkhitaryan lebetegedése miatt. Személy szerint örültem, hogy a belga játszik, hiszen így nyilvánvalóvá vált számomra az, ahogy õ és Herrera a védelem elõtt, míg Pogba a támadósor mögött játszana. Sajnos ez nem így történt és voltak még bakik a csapat részérõl...

 

Az elsõ 10-15 percben elég érdekes dolgokat produkáltunk és csak csodával határos módon nem kaptunk egy meglepetés gólt. A védelemben a játékosok egymást zavarták a labda elrúgásában, labdaszerzés után egybõl visszaadták az ellenfélnek.

 

A 2. percben Bailly passzát csípték el, majd indítottak a bal szélen (ami azért volt üres, mert Valencia fellépett támadni), de szerencsére a beadást Smalling kirúgta a beszaladó csatár elõl.

 

A 3. percben egy hátrafele guruló labda majdnem megkeserítette a United szurkolók estéjét, hiszen a 16-os sarkánál Herrera védeni akarta a labdát, ameddig Romero kiér a kapuból és megfogja, de Bailly odapasszolta, amit el is csípett a csatár, de nem tudott kapura lõni, így inkább beadta, de nyugodtan tisztáztuk a helyzetet. Ebben a pillanatban senki nem értette, hogy mi van, miért vannak ennyire megszeppenve és José is csak annyit mutatott az oldalvonalról, hogy nyugodjanak meg és passzolgassanak.

 

A 8. percben gólt szerzett Fellaini, de lefújták les miatt. Mata korán futott be a védõk mögé a jobb szélen (vagy Valencia késõn emelte át a labdát neki), majd visszafejelte középre és a belga bevágta a hosszú sarokba. Szép akció volt, kár, hogy les volt.

 

A 10. percben Martial lõtte rá bal oldalról, olyan 20 méterrõl, de kivédte a kapusuk, ami inkább egyenes bomba volt, mint szépen helyezett lövés.

 

A 14. percben Zlatan kiharcolt egy szabadrúgást nagyjából onnan, ahonnan Martial lõtt és el is vállalta az elvégzését. Laposan nekilõtte a falnak, majd egy francia játékos lábai között átfurakodva a labda irányt változtatott és a hosszú sarok fele gurult, viszonylag lassan. A kapus nem tudott reagálni, a visszarohanó védõ pedig már nem tudott a vonal elõtt tisztázni. Kicsit érdekes gól volt, de 1-0 a hazaiaknak és újabb Ibrahimovic gól.

 

 

Ezután kicsit összeszedték magukat a legények, de a 20. percben kivert a verejték, hiszen jobb szélen egy passzt egybõl átemeltek Blind-en, majd kisebb rugdosódás után elvágódott és kicsit hátrafele tette a lábát, amitõl a francia játékos egy kis késéssel elvágódott. Gyanús helyzet a büntetõterületen belül, de a játékvezetõ nem fújt.

 

Pogba 20 méterrõl emelt be a büntetõpont magasságába, amire Mata jól indult és egybõl rá akarta lõni, de csak súrolta a labdát, így könnyen védett a kapus. A lecsorgót Mata már nem tudta a kapuba irányítani, így kirúgás lett az eredménye. Történt mindez a 24. percben.

 

A 28. percben szinte visszakaptuk a legutóbbi akciónkat, hiszen a kezdõkörbõl elvégzett szabadrúgás után csak centiken múlt, hogy a Saint Etienne csatára le tudja venni a labdát és kapura tegye.

 

Röviddel ezután a franciák megint a bal szélen indítottak, Hamouma szaladt fel majd indult be középre, lepasszolta a labdát és középrõl, kicsit érdekes megoldással Saivet lõtt, ami nem is ment sokkal mellé.

 

A 31. perc kezdetén Martial indult meg a saját térfelérõl egyedül és addig-addig cselezgetett, hogy 10 méterrõl rá tudott lõni, bár eléggé ki volt sodródva már és jópár védõ volt körülötte, így a kapus védett, onnan a labda Ibrahimovic lábára pattant és a kapu hálójában landolt, sajnos felülrõl. Mázlijuk volt a franciáknak, még mindig csak 1-0 volt az állás.

 

A franciák is ébredezni látszódtak, hiszen Théophile-Catherine indított mélyrõl, amit a csatár fejelt vissza a 16-os szélére, így Saivet újból lõhetett, de mellé ment. A 38. percben szintén õk támadtak és egy szép passzjáték után Pajot eresztette meg 25 méterrõl, de egy jó méterrel a kaputól balra ment. Továbbra is a franciák ébredeztek, a csatár Bailly mellett tört be a büntetõ területére, majd az alapvonaltól tette vissza, de szerencsénkre Smalling blokkolni tudta Monnet-Paquet lövését, a lepattanó labdát pedig Romero elcsípte a befutó francia játékos elõl. Rögtön ezután megint indították középrõl Hamouma-t, aki leszaladta Bailly-t és kicsit kisodródva, 10 méterrõl próbálta a rövid felsõ sarkon meglepni Romero-t, kevés sikerrel.

 

Mourinho korábban ment az öltözõbe, Blind sántikált és a játékvezetõ fújt: vége az elsõ félidõnek. A gól sovány vigasz volt és érezni lehetett azt, hogy a franciákban benne van a gól, így hajtani kell tovább.

 

A média a Pogba testvérek harcaként vetítette elõre a mérkõzést, de nem sokat láthattunk ebbõl, hiszen a Saint-Etienne lecserélte az idõsebb Pogba-t, míg az ifjabb a helyzeteit nem tudta gólra váltani.

 

 

 

 

A 49. percben Mata adta be balról, Ibrahimovic fejelt, a kapusnak esélye sem volt, a labda a kapuban! Azonban mindezt les miatt lefújta a bíró, hiszen Zlatan túl hamar lépett fel a védõk sorából.

 

Martial bal oldalon tört be majd szaladt el, kis csel után pedig kapura lõtt, de a kapus védett, a visszapattanót Blind beadta, de nem sikerült kapuba juttatni.

 

Az 57. percben Zlatan csípte el a labdát a védõk között, majd lepasszolta a jobb oldalon felfutó Valenciának, aki rá akarta lõni, de valaki beleért, így csak szöglet lett.

 

A 63. perc volt talán a legszebb pillanat: jobb szélen Valencia adja vissza Mata-nak, aki középre passzol Pogba-nak, õ pedig lefordul a védõjérõl és ballal a hosszú sarokra csavar egy fantasztikus lövést. Centiken múlt az újabb gól.

 

Újabb szabadrúgást ítélt nekünk a bíró a 68. percben, amit Blind végzett el balról, 20 méterrõl. A labda csodálatosan lebegett be a 6-os területére, Pogba szabadon fejelhetett, de a kapufa ma a vendégek múzsája volt.

 

A 73. percben a franciák hajszálnyira kerültek az egyenlítéstõl. Középrõl egy fantasztikus passzal kapták meg Roux-t, aki jobb szélen szalad be a védõk mögé, majd a kirohanó Romero-tól megijedve a kapu fölé emelte a labdát.

 

Két perccel ezután egy meghiúsult támadás után a labda nálunk maradt, Pogba passzolt a csereként pályára lépõ Rashford-nak, aki betört és elszaladt a védõk mellett, majd az alapvonalról a kapu elõtt akarta laposan beadni. A kapus beleért, a labda kicsit kipattant, de Zlatan már várta és nyugodtan a kapuba gurította a játékszert. 2-0 a hazaiaknak, VÉGRE!

 

77. percben jártunk, amikor Valencia a jobb szélrõl középre passzolt, az érkezõ Lingard pedig kapásból tekerte a jobb kapufa mellé a lövést, sajnos kívülrõl.

 

Innen kezdve már nyugodtan folyt a mérkõzés, a gyõzelem véglegesnek tûnt, de a 87. percben Ibrahimovic kiharcolt egy büntetõt. Nem tudni hogy fordult vagy milyen helyen rúgták meg, de hárman is voltak körülötte, szóval eléggé valószínû, hogy boka vizsgálatot tartottak a franciák a svédnél. Lényeg a lényeg: büntetõ, a már két gólt szerzõ Zlatan áll a labda mögé, koncentrál, majd a bal alsóba bombázza. 3-0, game, set and match. Mesterhármas a svédnek, ez összesen a 17. ilyen produkciója.

 

A meccs a végéhez közeledett a 90 perc + 4 perc hosszabbítás során, amikor Zlatan ellen a 16-os elõtt szabálytalankodtak és a megítélt szabadrúgást Pogba végezhette el. Átemelte a falon és balra tekerte, de sajnos nem lett gól belõle. Ekkor a bíró szájába vette a sípot és véget vetett a mérkõzésnek.

 

Európa-liga, legjobb 16 közé jutás, elsõ felvonás
Manchester United 3-0 Saint-Etienne
Old Trafford

Vezette: Pavel Kralovec

United: Romero; Valencia, Bailly, Smalling (c), Blind; Herrera, Fellaini (Lingard 45); Mata (Rashford 70), Pogba, Martial (Young 85); Ibrahimovic.
Nem használt cserék: De Gea, Darmian, Rojo, Schweinsteiger.

Saint Etienne: Ruffier, Theophile-Catherine, Pogba (Beric 79), Perrin (c), Pajot (Selnaes 72), Veretout, Saivet, Hamouma, Malcuit, Monnet-Paquet, Jorginho (Roux 65).
Nem használt cserék: Moulin, Lacroix, Lemoine, Pierre-Gabriel.

Gólszerzõ: Ibrahimovic '15, '75, '88 (büntetõ)

Sárga lap: Martial, Herrera, Lingard, Pogba, Pajot

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!