Saint-Etienne 0-1 Manchester United

A United kettõs gyõzelemmel lépett át a Saint-Etienne csapatán és bejutott az EL nyolcaddöntõjébe.


Erõs csapatot küldött pályára Jose Mourinho a franciák ellen, akik már az elsõ percben eljutottak a United tizenhatosáig, ám a támadást Sergio Romero megállította egy magabiztos védéssel.

 

Talán sokan azt gondolhatták, hogy a hazaiak megpróbálnak nekimenni ellenfelüknek, ám egyáltalán nem ez történt. Hiszen a manchesteri védelem tökéletesen állt a lábán, bár túlzottan nagy erõfeszítéseket nem is kellett tennie.

 

Rengeteg szabálytalansággal tarkított játék folyt a két tizenhatos között, majd a 16. percben a semmibõl vezetést szereztek a Vörös Ördögök. Juan Mata került át a bal oldalra, ahonnan zseniális beadást tálalt Henrikh Mkhitaryan elé. Az örmény lágyan beleért a labdába, ami a kapus mellett a kapuba jutott, 1-0 a Unitednek, így összetettben már 4-0 Carrickéknek. Az idegenben szerzett gól azt is jelentette, hogy a Saint-Etienne-nek így már öt gól kellett a továbbjutáshoz.

 

 

Percekkel késõbb ismét balról lõtt kapu elé Mata, egy védõ ki akarta fejelni a játékszert, de az egy társáról saját kapu felé pattant, amit Ruffier-nek hárítania kellett.

 

A félidõ felénél Mourinho kényszerû cserét hajtott végre, a gólszerzõje megsérült - valószínûleg a combizma sérült meg - aki helyett Marcus Rashford került a pályára.

 

A 31. percben szép támadást vitt végig a United, Mata a középpályáról a szélen felfutó Youngot akarta megjátszani, de végül Ibrahimovic-hoz került az, aki megindult, majd játékba hozta az angol bekket. Young középre lõtt, de centerezésérõl lemaradt Mata. 

 

A félidõ maradék része az átlagosnál is csendesebben csordogált, a franciák kicsit feljebb léptek, de Romerónak csupán 1-2 esetben kellett játékba avatkoznia, de ezeknél sem kellett földöntúli bravúrt bemutatnia.

 

Az elsõ 45 perc alacsony színvonalat hozott, sok labdaeladással és játéktördeléssel tûzdelve. Ám a United így is elõnyt szerzett magának, nem érdemtelenül.

 

Talán a második félidõ még gyengébben indult, mint ahogyan az elsõ zárult, a két kapusnak hosszú perceken át semmi dolga nem akadt. 

 

Bõ 10 perc telt el, amikor végre a vendégek kicsit aktivizálták magukat támadásban. Fellaini kapott kiváló átadást Blindtõl, a belga azonban csak oldalhálót talált.

 

Hatvan perce ment a találkozó, amikor Bailly összeszedett egy sárga lapot, ami miatt biztossá vált, hogy a következõ mérkõzést kihagyja. De ha bárkinek is kétsége lett volna amiatt, hogy a mérkõzések alatt összeszedett két sárga lap után eltiltás jár, Bailly tett arról, hogy mindenki biztos legyen, hogy nem fog játszani a következõ összecsapáson. Ugyanis újabb, lapot érõ szabálytalanságot követett el, ami után a játékvezetõ piros lappal leküldte õt a pályáról.

 

Az emberhátrány azonban nem látszott meg a pályán, sõt! A United talán többet is támadott tíz emberrel, mint elõtte. Bár könnyebb dolguk is volt, hiszen a hazaiak feljebb tolták csapatukat, így nagyobb területek nyíltak meg Ibráék elõtt. A svéd csatár egyébként nagyon szeretett volna gólt szerezni, de nem volt szerencséje.

 

A 74. percben egy jobboldali szögletet követõen Pogba csúsztatott kapura, de a gólvonal elõl menteni tudott egy védõ a hazaiaktól. Nem sokkal késõbb Rashford kapott hatalmas indítást, a fiatal csatár el akarta pöckölni a játékszert a kapus mellett, aki azonban beleért a labdába, ami így elkerülte a kaput. Nagy védés volt ez.

 

A ráadásban még Romerónak kellett hárítania egyszer, amit meg is tett, így születésnapja alkalmából kapott egy gyõztes mérkõzést, amit ráadásul kapott gól nélkül hozott le.

 

A franciák talán az elsõ mérkõzés elsõ félidejében játszottak a legjobban a párharc alatt, ma még tíz ember ellen sem tudtak komoly helyzeteket kialakítani. Így pedig esélyük sem volt még az egyenlítésre sem, nem hogy az összesítés szorosabbá tételére.

 

 

Európa-liga, legjobb 16 közé jutás
Saint-Etienne 0-1 Manchester United
Stade Geoffroy Guichard

 

Vezette: Deniz Aytekin

 

 

Saint-Etienne: Ruffier, Malcuit, Theophile-Catherine, Perrin, Pogba, Veretout(Lemoine 68.), Pajot, Hamouma, Saivet(Jorginho 54.), Monnet-Paquet, Beric(Roux 59.)
Nem használt cserék: Moulin, Lacroix, Pierre-Gabriel, Selnaes

 

United: Romero - Young, Bailly, Smalling, Blind - Carrick(Schweinsteiger 61.), Fellaini - Mata(Rojo 64.), Pogba, Mkhitaryan(Rashford 25.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: De Gea, Valencia, Lingard, Martial

 

Gólszerzõ: Mkhitaryan 16'

 

Sárga lap: Malcuit illetve Bailly

 

Piros lap: Bailly 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!