Számok a Ligakupából

Legutóbb 2010-ben sikerült elnyernie a trófeát, ám a Manchester United a hétvégén szeretné ismét megszerezni azt, immár ötödik alkalommal.


A klub gazdag történelemmel bír ebben a sorozatban is, mint azt az alábbi számok is megmutatják majd.

 

5 - ennyiszer játszott már a Southampton ellen a manchesteri csapat a Ligakupában. Csupán egy alkalommal kapott ki a United. 1991 januárja óta ez lesz az elsõ találkozó a sorozatban a két csapat között. Akkor a Vörös Ördögök 3-2-re nyertek.

 

7 - az Old Traffordon eltöltött ideje alatt Michael Owen ennyiszer lépett pályára a kupában és ennyi gólt szerzett. Azon játékosok közül, akik legalább öt Ligakupa-meccsel rendelkeznek, rajta kívül csak Carlos Teveznek van hasonló mutatója (6 meccs, 6 gól).

 

8 - a United nyolcszor jutott el a döntõig, négyet meg is nyert. A nyolc döntõbõl hatot a Wembley-ben rendeztek, kettõt a cardiffi Millenium Stadiumban.

 

9 - a manchesteriek legnagyobb arányú gyõzelme alatt ennyi gól esett. Gordon Hill triplázott 1976 októberében a Newcastle ellen, amit 7-2-re megnyert a United.

 

17 - a Vörös Ördögök korábbi támadója, Norman Whiteside a Ligakupa döntõinek legfiatalabb gólszerzõje, hiszen 17 évesen és 324 naposan talált be a Liverpool hálójába az 1982/83-as szezonban.

 

19 - a manchesteriek legeredményesebb játékosa a Ligakupában, Brian McClair, aki ennyi gólt szerzett 1987 és 1998 között.

 

50 - ez a Vörös Ördögök 50. szezonja a sorozatban. Elõször az 1960/61-es szezonban szerepeltek a Ligakupában, akkor a második körben a Bradford állította meg õket.

 

51 - Bryan Robson ennyiszer lépett pályára ebben a kupában, amivel õ játszott legtöbbször a klub színeiben. Õt Brian McClair (45) és Ryan Giggs (41) követik.

 

 

191 - ennyi meccset játszott a csapat a Ligakupában. 110 mérkõzést nyert meg a gárda, 30 döntetlen mellett 51 alkalommal veszített. Ez 57%-os gyõzelmi ráta.

 

338 - a manchesteriek 338 gólt szereztek a sorozatban, ráadásul +127-es a gólarányuk. Nem rossz!

 

2010 - a United megõrízte címét ebben az évben, miután legyõzte az Aston Villát. Ezzel 1990 után - amikor a Nottinghamnek sikerült - a United lett az elsõ klub, amely megvédte címét.

 

99304 - a legmagasabb nézõszám a United Ligakupa meccsei során. Mindez 1983-ban történt, a klub elsõ döntõjében a Liverpool ellen.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!