Közel egy újabb mérföldkõ

Vasárnapra a Manchester United Londonba utazik, ahol a Wembley-ben lép pályára a Ligakupa döntõjében, és miközben azon lesznek a játékosok, hogy megszerezzék a trófeát, õk rekordot állítanak be.


A United eddig 48 különbözõ alkalommal játszott a nemzeti stadionban és a vasárnapi mérkõzéssel beéri az Arsenalt, mely 49-szer szerepelt a Wembley-ben. A harmadik legtöbb mérkõzést a Liverpool játszotta a fenomenális építményben, összesen 38 alkalommal, õt a Tottenham (31) és a Chelsea (29) követi.

 

A Vörös Ördögök 48 látogatásából hat Ligakupa döntõje volt - melybõl hármat nyert meg a csapat - valamint rekordnak számító 18 alkalom FA-kupa döntõ, ugyanennyi pedig Community/Charity Shield. Négy alkalommal FA-kupa elõdöntõjét is itt játszotta a klub.

 

A listát két BEK/BL döntõ teszi teljessé; a Benfica ellen 1968-ban, valamint a Barcelona ellen 2011-ben.

 

 

Jose Mourinho gárdája a szezon végéig meg is elõzheti az Arsenalt, ugyanis ha a manchesteriek túllépnek a Chelsea-n az FA-kupában, úgy az elõdöntõket már a nemzeti stadionban teljesítik, mint ahogyan a döntõt is.

 

A Wembley-ben elért sikerek hatalmas bátorítást adhatnak a vasárnapi döntõ elõtt, hisz a United csak 15 alkalommal vesztett a 48-ból, a gólaránya +17-es, gyõzelmi rátája pedig 43,75%-os.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!