Mourinho: A Wembley csodálatos stadion

Jose Mourinho csodálatos stadionnak titulálta a Wembley-t, melynek gyepére fogja ma délután kivezetni csapatát a portugál menedzser, amikor a United a Southamptonnal csap össze a Ligakupa döntõjében.


A Vörös Ördögök ötödik alkalommal emelnék fel ezt a trófeát és ha ez sikerül, úgy Mourinho immár négyszeres gyõztesnek mondhatja majd el magát, hiszen a Chelsea-vel háromszor megnyerte ezt a sorozatot. Ráadásul így õ lesz az elsõ manchesteri menedzser, aki elsõ szezonjában fontos trófeát nyer a klubbal.

 

A portugál szakember már járt a nemzeti stadionban a Uniteddel, hiszen augusztusban a Leicester City elleni Community Shielden kellett pályára lépni a csapatnak, melyet meg is nyert. Mourinho számára mindig élvezetes volt ellátogatni ebbe a stadionba, még ha csak nézõként is tette olykor.

 

"Ez fantasztikus" - nyilatkozta még pénteken. "Mr. Van Gaal segítõjeként még a régi Wembley-ben is jártam, amikor a Barcelonával az Arsenal ellen játszottunk a Bajnokok Ligájában, csodálatos volt. Csodás volt az érzés."

 

"Aztán visszatértem az 1996-os Európa-bajnokság kapcsán és láttam, amikor Gazza [Paul Gascoigne] gólt szerzett a skótok ellen. Csodálatos."

 

"Sikerült az elsõ FA-kupa döntõre kijutni az új Wembley-be [a Chelsea-vel 1-0-ra legyõzte a Unitedet]. Mindig szeretek visszatérni, legyen az akár Community Shield. Ez egy csodálatos stadion."

 

Mourinho úgy véli, egy mai gyõzelem létfontosságú lehet a játékosai mentalitására nézve, akik további három fronton harcolnak még, beleértve az FA-kupát is, melyet tavaly májusban megnyert a klub.

 

 

"Amikor megízlelsz jó dolgokat, meg akarod ismételni" - folytatta. "Amikor hozzászoksz a gyõzelmekhez, hiányzik, mikor nem gyõzöl. Nem fogadod el, mindig több sikert hajszolsz, úgyhogy azt gondolom, a játékosok számára jó dolog, ha sikerül nyerni egy trófeát és továbbiakért harcolhatunk, hiszen még más sorozatokban is esélyünk van."

 

"Mindannyian ismerjük ennek a klubnak a történelmét, mindannyian tudjuk, hogy a labdarúgás változik, mindannyian tudjuk, hogy ez sokkal nehezebb, mint korábban, de a tavalyi szezon egy nagyon nehéz idõszak volt a klub és a játékosok számára, de együtt a menedzserükkel sikerült trófeát nyerniük. Jó dolog volt ez számukra, úgyhogy megpróbáljuk ismét."

 

Wayne Rooney a héten lezárta a találgatásokat azzal, hogy kijelentette, marad az Old Traffordon, majd a menedzser megerõsítette, a csapatkapitány felépült és a mai mérkõzésen játszhat is. Azonban Josét nem érdekli, ki emeli fel a trófeát, ha a csapat megnyeri azt.

 

"Nem tudom, nem érdekel. Ha nyerünk, nem érdekel, ki emeli fel a serleget. Nem érdekel, csak meg akarom nyerni a találkozót."

 

"Õ a csapatkapitányunk, ha játszik, ha a padon van. A padról beállva, vagy kezdõként játszva és lecserélve. Mindig õ a kapitányunk. Nem érdekel, ki emeli fel, szerintem õt sem érdekli, szerintem senkit nem érdekel ez. Csak nyerjünk."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!