Manchester United 3-2 Southampton

Elképesztõ mérkõzés után az idei szezonban Ligakupa-gyõztes a Manchester United!


Jose Mourinho nagyon erõs kezdõcsapatot küldött a pályára, mégis az ellenfél kezdte jobban az összecsapást. A Soton nagyon agilisen rajtolt, letámadása meglephette a manchesterieket, akik az elsõ 15 percben csak egyetlen lövést mutathattak fel. Az azonban igen jóra sikerült, ám Pogba bombáját Forster kiöklözte.

 

Közben a másik kapu elõtt Redmond lövése okozott kisebb gondot, majd nem sokkal késõbb gólt szereztek a Szentek; mégsem szerezték meg a vezetést. Bertrand bolondította meg Bailly-t, centerezése azonban senkit nem talált meg középen. Rojo szedhette össze, de Cedric leszerelte, majd betört a büntetõterületre, beadását Gabbiadini közelrõl a kpauba kotorta. Az asszisztens emelte a zászlaját, ami után a játékvezetõ lest fújt és érvénytelenítette a találatot. A visszajátszáson látszott, a csatár nem volt lesen, így érvényes gólt vettek el a déliektõl.

 

A 19. percben remek helyrõl lõhetett szabadrúgást a manchesteri csapat; Ibrahimovic állt a labda mögé, kiváló pontrúgása pedig a kapuban kötött ki. Vezetéshez jutottak a Vörös Ördögök.

 

A gól megnyugtatta Mourinho játékosait, akik a meccs ezen szakaszában nagyszerûen védekeztek. A Soton percekig csak saját térfelén passzolgatott, nem találtak társat elöl.

 

Félórát követõen kezdett éledezni ismét a Soton, elõbb Gabbiadini próbálkozását kellett hárítania De Geának, majd Tadic bombájánál is figyelnie kellett a spanyol portásnak.

A 38. percben megduplázta elõnyét a United. Rojo bedobása került Pogbához, aki Matát hozta játékba, majd Martial, Rojo volt a labda útja a bal szélen. Az argentin védõ okosan Lingardhoz passzolt, aki 15 méterrõl csodásan kilõtte a bal alsót.

 

 

Két perccel késõbb Stephens gázolta el Martialt, amiért csak sárga lapot kapott Marrinertõl.

 

Már úgy tûnt, kétgólos elõnnyel mehet az öltözõbe a United, ám az utolsó percben Ward-Prowse beadását Gabbiadini kotorta kapuba 3 méterrõl. Vajon a védõk merre voltak az esetnél?

 

Fordulás után a Szentek nagy elánnal vetették magukat a meccsbe, sorozatban lõhették a szögletet és a 49. percben az egyik sarokrúgás után ki is tudtak egyenlíteni. A védelem röviden szabadított fel, a tizenhatos elõterébõl visszaszállt a labda a kapu elé, Pogba elszámolta az ívet, Gabbiadini pedig védõje mellõl a bal alsóba tüzelt, 2-2.

 

Szögletek száma is jól mutatta, hogy fölényben játszottak a Szentek, látszott rajtuk, hogy frissebbek, mint a manchesteri játékosok. De az egyenlítés után Claude Puel csapata óvatosabb játékra állt át, mely révén a Vörös Ördögök feljebb is léptek és Forsternek is egyre több dolga akadt.

 

Ibra lövését kellett hárítania az angol kapusnak, majd a másik kapu elõtt Valencia mentett szögletre egy beadást. A sarokrúgás után Romeu - akinek nem biztos, hogy még a pályán kellett volna lennie, miután egy sárgával csúnyán lekönyökölte Herrerát - fejelt a kapufára.

 

A 69. percben Martial cselei után Lingard készült lövésre, de Yoshida nagyot mentett, majd Lingard utolsó próbálkozása centikkel suhant el a léc fölött.

 

A csereként beálló Rashford is lövésre szánta el magát, Forsternek kellett nagyot hárítania.

 

Másodpercekkel késõbb Bertrand beadása suhant el két csapattársa elõtt is, pedig komoly lehetõség volt ez is. 

 

Már csak 3 perc volt hátra a rendes játékidõbõl, mikor a United támadhatott, Herrera kapott labdát a jobb szélen, kiváló beadását Zlatan könyörtelenül fejelte a hálóba. Ismét vezetett a United!

 

 

A játékvezetõ 4 percet hosszabbított, de a Soton már nem tudott helyzetet sem kialakítani, így Smallingék megnyerték a mérkõzést és ezzel a Ligakupa trófeáját is.

 

 

Ligakupa, DÖNTÕ
Manchester United 3-2 Southampton
Wembley Stadium, 85264 nézõ

 

Vezette: André Marriner

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Smalling, Rojo - Herrera, Pogba - Mata(Carrick 46.), Lingard(Rashford 77.), Martial(Fellaini 88.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Blind, Young, Rooney

 

Southampton: Forster, Cedric, Stephens, Yoshida, Bertrand, Ward-Prowse, Romeu, Davis(Rodriguez 88.), Redmond, Gabbiadini(Long 83.), Tadic(Boufal 77.)
Nem használt cserék: Hassen, Caceres, Hojbjerg, McQueen

 

Gólszerzõ: Ibrahimovic 19', 87', Lingard 38' illetve Gabbiadini 45', 49'

 

Sárga lap: Herrera, Lingard illetve Romeu, Stephens, Redmond

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!