Ligakupa: A menedzser reakciója

Jose Mourinho az elsõ olyan menedzser a Manchester United történelmében, aki elsõ szezonjában trófeát nyert a csapattal.


A portugál menedzser a Southampton elleni, megnyert döntõ után túláradó érzelemmel nyilatkozott, a két gólt szerzõ Zlatan Ibrahimovic-ot éltette, majd a komoly erõfeszítéseket tevõ Southamptont méltatta.

 

A szakember ezzel a sikkerrel immár negyedik alkalommal nyerte meg a sorozatot, amire korábban csak Sir Alex Ferguson és Brian Clough volt képes.

 

ZLATAN NYERTE MEG NEKÜNK A KUPÁT
"Õ nyerte meg nekünk a meccset, kiemelkedõ volt. Paul Pogba is hasonló szinten volt, de Zlatan kiemelkedõ volt a meccsen, amin az ellenfelünk jobb volt nálunk a találkozó nagyobb részében. Megérdemelték, hogy hosszabbítás legyen, nem érdemeltek vereséget, de Zlatan jelentette a különbséget és nyerte meg az összecsapást."

 

LE A KALAPPAL A SOUTHAMPTON ELÕTT
"Egy kissé érzelmes vagyok. Nem könnyû címeket nyerni sokszor, nem könnyû megbirkózni akkora nyomással, amekkorát egész pályafutásom alatt magamra helyezek. Nehéznek éreztem ezt a mérkõzést, amiért elismerés jár a Southamptonnak. A mi kezünkben van a serleg, de hosszabbítást kellett volna játszanunk. A gyõzelem mindig különleges."

 

FÁRADTAK VOLTUNK
"A Southampton két hetet Spanyolországban töltött, míg mi utaztunk, játszottunk, utaztunk az Európa-liga miatt, a Premier League miatt és az FA-kupa miatt. Ezt láthattuk is ma. Amikor 2-2 lett, õk voltak elõnyben. Szerencsénk volt, hogy el tudtunk menni 2-0-ra, de nem volt szerencsénk, hogy 2-1 lett, mert az megváltoztatta a játék képét a szünet elõtt.  Majd 2-2 egy fenomenális góllal, micsoda nehéz lövés volt! Gabbiadini elképesztõ volt, és utána megtört a meccs, láttam a különbséget Herrera és Sean Davis között. Láttam a különbséget Redmond és mások között. De megbirkóztunk ezzel, mert szerények voltunk, mert a srácok együtt küzdöttek és persze kicsit szerencsénk is volt. Aztán a 3-2 egy olyan pillanatban érkezett, amikor már nem volt idejük válaszolni rá."

 

 

EGY NAGY CÉLT ELÉRT A UNITEDDEL
"Nagyon boldog vagyok. Fontos ez a szurkolók, a klub és a játékosok számára is. Mindig másodlagos helyzetbe próbáltam tenni magam. A realitás is nagyon fontos nekem. Nagy nyomást helyeztem önmagamra. Minden klubommal nyerni akartam egy jelentõs trófeát és azzal, hogy a Manchester Uniteddel is sikerült, egyfajta megkönnyebbülést jelent. Nagyon nagy célom volt az, hogy nyerjek a Uniteddel, de a valóság az, hogy többet akarunk. Sok van még a szerzõdésembõl, van még két évem, plusz még ez is, úgyhogy remélem, hogy valamivel többet is nyerni tudok ebben a szezonban. Tudom, hogy nehéz, de a valóság az, hogy több sikerért kell harcolnunk."

 

MÁSODIK SZEZON IBRAHIMOVIC SZÁMÁRA?
"Soha nem könyörgök játékosnak, hogy írja alá a szerzõdést, soha nem könyörgök játékosnak, hogy nálunk focizzon. Egy napon Zlatan úgy döntött, az Intertõl a Barcához igazol. Nagyon szomorú voltam, de semmit nem tettem, hogy megpróbáljam megállítani. Nem könyörgök játékosnak, de úgy hiszem, egy nap a United szurkolói elmehetnek Zlatan háza elé és egész éjjel ott maradnak, ha szükséges. Biztosan elmennének. Akarjuk, hisszük, hogy plusz egy évre velünk marad."

 

GYORSAN TOVÁBB KELL LÉPNI
"Nem akarom, hogy ez a gyõzelem alapelv legyen. Inkább legyen olyan, ami kézben van. Ez az egyik legkisebb sorozat, amit ki kell törölnünk az emlékezetünkbõl már. Körülbelül egy hónapon át gondoltunk erre. De vége, befejezõdött. Ez egyfajta megkönnyebbülés. Agyafúrt egy döntõ volt ez, az ellenfél növekszik, jó játékosaik vannak, remek edzõjük van, ugyanannyi szurkolójuk volt, mint nekünk, úgyhogy ez amolyan bonyolult döntõ volt. Féltem, hogy ez a döntõ több, mint a többi döntõ, ahogy mentél szemtõl-szembe és tudod, hogy egy újabb nagyvaddal kerültél össze. Bonyolult volt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!