Herrera: A United címer nyerte meg a döntõt

Ander Herrera hiszi, hogy a Manchester United aurája és erkölcse - amelyet a klub címere szimbolizál - segítette õket ahhoz, hogy vasárnap a Ligakupa döntõjében legyõzzék a Southamptont a Wembleyben.


A középpályás, akinek hajszálpontos beadása elõzte meg Zlatan Ibrahimovic gyõztes fejesgólját, hiszi, hogy José Mourinho gyõztes mentalitása szintén nyomot hagyott a játékoskeret tagjain, miután a menedzser eddigi rövid, Old Traffordon eltöltött ideje alatt már két trófeát is bezsebelt a csapattal, az elsõt még augusztusban a Community Shield döntõ megnyerésével.

 

Egy olyan szezont követõen, ahol a Vörös Ördögök nem tudták megnyerni azon mérkõzéseiket, amelyeken domináltak, Herrera elégedett, hogy a csapat minden bennük lévõ energiát mozgósítani tudott, és fárasztó sorozatterhelésük ellenére két gólos elõnyük elherdálása után az utolsó pillanatokban is eredményesek tudtak lenni.

 

"A Southampton nagyon jól játszott, de ezt láttuk tõlük az egész szezon során is" - kezdte a baszk játékos a MUTV-nek.

 

"Hány alkalommal játszottunk jobban, mint az ellenfelünk, volt több helyzetünk mint nekik és mégse nyertünk? Azt mondtam akkor, hogy elõbb vagy utóbb, de a gólok jönni fognak, vasárnap pedig szerintem nagyon de nagyon jó volt a helyzetkihasználásunk."

 

"Néha a címer is képes mérkõzéseket nyerni, és ezúttal pont erre volt példa."

 

 

A 2014-ben a Bilbaotól szerzõdtetett egyszeres spanyol válogatott így reagált a klub színeiben szerzett újabb aranyérmére:

"Ez nagyon jó érzés. Szezonbeli második trófeánk, számomra a klubbal összesen a harmadik, és mindegyiket a Wembley-ben nyertük meg, ami lenyûgözõ. A szurkolóink egy újabb trófeával gazdagodtak az amúgy sem szûkölködõ történelmünkben, úgyhogy most minden nagyon szép és jó."

 

"Szerintem az egyik legfontosabb dolog, amit [José Mourinho] a klubhoz hozott, az a gyõztes mentalitás. Megosztotta velünk, játékosokkal és az egész klubbal is ezt."

 

"Jelen pillanatban nem könnyû legyõzni minket. Minden ellenfelet tisztelnünk kell, de néha a címer nyeri a mérkõzést számunkra. Folytatni fogjuk a megkezdett utat. Ez a szezonbeli második címünk, de ez még nem elég számunkra."

 

"Nincsen túlzottan sok idõnk arra, hogy kiélvezzük mindezt a hozzátartozóinkkal. Most már minden héten érdekeltek vagyunk valamelyik sorozatban, de kaptunk két szabad napot, mert a menedzser pontosan tudja, hogy mire van szükségünk."

 

"Most már a Bournemouth-ra kell koncentrálnunk, mert ott akarunk lenni a bajnokság legjobb négy csapata között. Következõ szezonban a Bajnokok Ligájában akarunk játszani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!