Rojo elárulta, hogyan verekedte magát vissza a csapatba

A szezon elején mellõzött védõ felfedte, hogy miként sikerült újra a csapatba kerülnie.


Jose Mourinho tervei között nem igazán szerepelt az argentin védõ a szezon elején, azonban a játékos hamar bebizonyította, hogy helye van a csapatban. Állítása szerint, a védelem minden pontján élvezi a játékot, habár a védelem középsõ része a legkedvezõbb számára. 

 

A portugál menedzser érkezése után, egészen novemberig nem lépett pályára kezdõként a Vörös Ördögök színeiben, azonban Eric Bailly és Chris Smalling sérülése lehetõséget jelentett számára, amellyel élt is a 26 éves védõ.

 

Az áttörés óta Marcos a legutóbbi 29 mérkõzésen csupán 7 alkalommal nem került a kezdõbe. Az áttörés idõszakáról kérdezték legutóbb a védõt, aki a következõket nyilatkozta:

 

"Nagyon boldog vagyok Manchesterben. Keményen dolgoztam, hogy a csapatba kerülhessek és az edzõ úgy döntött, hogy sok játéklehetõséget kapok."

 

"Nagyon jó ritmus van jelenleg. Eddig két kupát nyertünk a Wembley-ben és még további két sorozatban versenyben vagyunk. Ezek mellett a bajnokságban is keményen harcolunk."

 

"Az Európa-ligában is tovább menetelünk. Azért jöttem ehhez a csapathoz, hogy minden lehetséges trófeát megnyerjek. Nagyon jól alkalmazkodok az itteni élethez, egyre jobban élvezem Angliát. A lányom is angolul beszél már."

 

 

Marcos Rojo még Louis van Gaal irányítása alatt érkezett a csapathoz 2014 nyarán. A korábbi Sporting játékos a karácsonyi idõszak óta remek teljesítményt nyújtott a védelemben. A vasárnapi Ligakupa döntõben is kezdõként léphetett pályára a védelem bal felén, annak ellenére, hogy a posztra olyan játékosokkal van versenyben, mint Daley Blind, Matteo Darmian és Luke Shaw, és elmondása szerint nem is ez a poszt, ami a legkedvezõbb lenne számára.

 

"Jobban szeretek a védelem közepén játszani, azonban a szélsõ védõ poszt sem okoz akadályt."

 

"Ez volt a második alkalom, hogy a Wembley-ben játszottam a United színeiben, és nagyon örülök ennek a trófeának."

 

"Kiváló mérkõzés volt, egy érzelmekkel teli azok számára, akik az ilyeneket szeretik. Sokat jöttem fel a támadásokkal, végül Zlatan góljával gyõzni tudtunk."

 

"A legutóbbi három meccs légköre hihetetlen volt. A Blackburn ellen érezni lehetett, hogy az FA-kupa különleges a szurkolók számára. A Saint-Etienne ellen úgy éreztem, mintha Argentínában játszanék, és most a Wembley-ben is."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!