Wigan Athletic 0-4 Manchester United

Gólzáporos mérkõzésen gyõzõtt a United, ezzel ismér négy pontos elõnyre téve szert.


Minden bizonnyal a Wigan mumusának tartja a Manchester Unitedet, ugyanis eddigi 12 találkozójukból még pontot sem tudtak ellenük szerezni. A 13. mérkõzés is a kis csapat szerencsétlenségét hozta, a Vörös Ördögök négy gólos gyõzelmet arattak.

Azonban sokáig nem tûnt úgy, hogy ez ennyire sima lesz a végére.

A csapatok:

Wigan: Al-Habsi - Gohouri, Caldwell, Alcaraz, Figueroa - N'Zogbia, McCarthy, Watson, Diamé, Moses - Rodallega
Cserék: Pollitt, Gomez, S. Caldwell, McArthur, Di Santo, Thomas, Piscu

United: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Fletcher, Carrick, Scholes, Nani - Rooney, Hernandez
Cserék: Kuszczak, Fabio, Rafael, Berbatov, Brown, Gibson, King


A mérkõzést a hazaiak kezdték, akik nem álltak vissza védekezni, ennek köszönhetõen mindkét csapat elõtt adódtak helyhzetek, bár sokszor az ellenfél rossz passzát követõen alakultak ezek ki.

Az elsõ nagy hiba Vidic nevéhez fûzódik, aki a 4. percben a saját tizenhatosa elõtt passzolta el magát, Rodallega csapott le a labdára, de a szerb védõ végül javította hibáját ahogy szerelte a Wigan támadóját.

Három perccel késõbb a United jutott szabadrúgáshoz Al-Habsi kapujától 25 méterre. Nani végezte el a pontrúgást, ám lövése méterekkel kerülte el a kaput.

Azonnal kontrázott a Wigan, Rodallega sodródott ki a vendég tizenhatos jobb széle felé, de sikerült középre lõnie a labdát, az érkezõ Moses elõl azonban O'Shea szögletre mentett.

Ezt követõen ismét a hazai kapu elõtt adódott lehetõség, Hernandez csúszott-mászott az ellenfél büntetõterülete elõtt, sikerült továbbítania a jobbján felfutó Fletchernek, aki aztán az öt és felesre lõtt, de a labdáról lekésett a fiatal mexikói, így maradt a 0-0.

Maradt a gól nélküli állás a 13. percben is, amikor Scholes 18 méterre Edwin kapujától eladta a labdát, Moses pedig egyedül vihette a holland kapusra a labdát, majd lõtt, de Van der Sar eszméletlen nagyot védett.

A következõ percben Hernandez vezethette rá Caldwellre a labdát, de nem sikerült kicseleznie, szerelt a védõ. Pedig csupán csak õt kellett volna leráznia és a kapussal szemben találta volna magát.

Sokáig azonban nem búsult Chicharito. A 17. percben egy formás támadást vezetett bal szélen Sir Alex Ferguson csapata, Rooney ugratta ki Nanit, aki kisodródva centerezett megtalálva Hernandezt, aki 4 méterrõl a rövid sarokba lõtte a labdát. 0-1, mindenképp kellett a gyors gól a Vörös Ördögöknek.

 


 Egy perccel késõbb azonban majdnem kiegyenlített a Wigan. N'Zogbia tréfálta meg O'Sheat majd lõtt be balról a 11-es pont környékére. Éppen Rodallegát találta meg, aki okosan tovább tette a labdát sarokkal McCarthynak, aki teljesen üresen, 5 méterre a kaputól lõhetett, de a kirobbanó Van der Sar ismét védte a 100%-os ziccert.

A gyors rohanás ezután kicsit alább hagyott, a mezõnyben csorgott a labda, de a Wigan többet birtokolta a játékszert, ami eléggé meglepõ volt.

Egészen a 29. percig kellett várni az újabb helyzetre. Ekkor Fletcher, Rooney, Nani összjátékot követõen a portugál 16-ról lõtt kapura, eltalálva a jobb kapufát, a labda azonban kifelé pattant, maradt az egy gólos elõny.

Négy percre rá ismét Nani próbálkozott, most 20 méterrõl, de méterekkel a bal kapufa mellé lõtt. Három társ kérte körülötte a labdát, de a portugál ezeket a helyzeteket ma nem akarta másra hagyni.

A félidõben sok érdemleges már nem történt, így egy gólos United elõnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészre változatlan felállással jöttek ki a csapatok. A Wigan kicsit agresszívabban lépett fel, ennek következtében az elsõ néhány percet a United térfelén töltötték. A 48. percben Figueroa gondolt egy váratlant és lõtt jó 30 méterrõl kapura, Van der Sar csak kiütni tudta a kemény lövést.

Két perccel késõbb Rodallega fejelt 7 méterrõl, ám nem igazán helyezte a labdát és Edwin könnyen fogta.

Az 53. percben Nani csinált magának helyzetet az ellenfél tizenhatosának bal felén, középen Hernandez várta albadát, a hosszún Fletcher teljesen üresen, a portugál szélsõ azonban kapura lõtt, Al-Habsi azonban védte a megpattanó lövést.

Erre válaszul egy Moses lövés jött, ám fölé ment. A helyzet Vidic hibájából született, aki rosszul tisztázott fejjel amire Rodallega lecsapott, majd jobbról beadott Misesnek, aki 15 méterrõl egybõl lõtt is.

Az 58. percben Nani lõtt kapura, a Wigan kapusa hárított, a kipattanóra Fletcher érkezett, lövésébe beleért a kapus, de túljutott a labda rajta, ám a gólvonal elõl tisztázott egy védõ.

Három perccel késõbb Nani végezhetett el 28 méterrõl, szemben a kapuval egy szabadrúgást, ám lövése inkább csakrögbiben ért volna pontot.

A Wigan ekkora elfáradt már, a United egyre többet birtokolta a labdát és egyre többet kerültek gólhelyzetbe.

Elõbb Scholes ugratta ki remekül Rooney, aki elõl Al-Habsi tisztázni tudott az utolsó pillanatban, majd O'Shea beadását fejelte a kapus kezébe Wayne.

A 74. percben azonban már nem volt kegyelem a hazaiaknak. Edwin kirúgását továbbította Hernandez jól Rooneynak, aki egybõl indította is a mexikóit. Chicharito pedig ilyen helyzetben ritkán hibázik, most sem tette, a kirohanó kapus mellett a kapuba gurított, 0-2!

 


Tíz perccel késõbb a két csereember, Gibson és Berbatov hozott össze egy gólt Rooneynak. Darron saját tizenhatosa elõterébõl indította a saját térfélrõl induló Berbatovot, aki végigszaladt a jobb oldalon, látta a középen érkezõ Rooneyt és önzetlenül a csatártárs elé passzolt, aki közelrõl kihagyhatatlan helyzetbe került és nem is rontott, 0-3.

Gyorsan jött a negyedik gól is! A 87. percben Fletcher jobbról érkezõ beadásába nem tudott Rooney belefejelni, ám a hosszún érkezett a harmadik csereember, Fabio és a rövidbe rúgta a labdát, ezzel megszerezve elsõ gólját a nagy csapatban, 0-4.

 


Olykor szép momentumokkal tarkított, ám nem egy kifejezetten látványos találkozón megérdemelten gyõzött a Manchester United, ezzel ismét négy pontra távolodva az Arsenaltól.
 

 

 

Wigan Athletic 0-4 Manchester United

DW Stadium, 18140 nézõ

Vezette: M. Clattenburg

 

Wigan: Al-Habsi - Gohouri, Caldwell, Alcaraz, Figueroa - N'Zogbia(McArthur 90.), McCarthy, Watson(Gómez 89.), Diamé, Moses(Di Santo 65.) - Rodallega
Nem használt cserék: Pollitt, S. Caldwell, Thomas, Piscu

United: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Fletcher, Carrick, Scholes(Gibson 76.), Nani(Fabio 85.) - Rooney, Hernandez(Berbatov 76.)
Nem használt cserék: Kuszczak, Rafael, Brown, King
 

Gólszerzõk: Hernandez 17., 74., Rooney 84., Fabio 87.

 

Sárga lap: Hernandez 

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics szerint: Javier Hernandez 


manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!