Csapathírek a Rostov elleni visszavágó elõtt

Anthony Martial és Wayne Rooney sem lesz bevethetõ a Manchester United csütörtöki, FC Rostov elleni Európa-liga nyolcaddöntõ visszavágóján, Zlatan Ibrahimovic azonban ott van a keretben.


A múlt heti, Oroszországban elért 1-1-es döntetlen értelmében a Vörös Ördögök jelen állás szerint idegenben szerzett góllal továbbjutó pozícióból várják az Old Traffordon rendezendõ visszavágót, a nem lebecsült oroszok ellen pedig remélhetõleg a következõ körbe jutást is kitudják majd vívni. Martial és Rooney, csakúgy, mint a Chelsea elleni hétfõi FA-kupa negyeddöntõn, nem állnak rendelkezésre, amely kapcsán José Mourinho megerõsítette, ugyanabból a játékosállományból válogathat, mint a londoni kupamérkõzés során, egyedül Zlatan Ibrahimovicot veheti számba ahhoz képest pluszként.

 

Mindez azért történhet meg, mert Ibrahimovic eltiltása természetesen csak a hazai kupa-, illetve bajnoki mérkõzésekre vonatkozik, és ugyanebbõl az okból kifolyólag Ander Herrera is játszhat, a Stamford Bridge-n összeszedett piroslapja ellenére. Közben Eric Bailly is letöltötte a nemzetközi kupaszíntérre szóló eltiltását, így akár õ is szerepet kaphat a csapat védelmében.

 

"Martial a Chelsea meccsre való felkészülés során sérült meg" - kezdte Mourinho.

 

"Ezért nem számíthattam rá a Chelsea ellen, ha pedig hétfõn este nem vagy bevethetõ, akkor a kedd reggeli edzést is kihagyni kényszerülsz. Ha pedig a kedd reggeli edzésen sérült vagy, akkor csütörtökön este sem leszel képes játszani. Tehát õt el kellett felejtenem. Nem számolhatok vele, így ugyanazokkal a játékosokkal készülünk, mint az elõzõ mérkõzésen, kiegészülve Ibrahimoviccsal, aki az Európa-ligában visszatérhet."

 

"Rooney szintén sérült. Rúgást kapott a térdére, úgyhogy még az edzõpályára se tudott kijönni velünk. Az orvosi komplexumunkban tölti az idejét."

 

 

A múlt héten összeszedett sárga lapos figyelmeztetésük miatt Aleksandr Gatskan és Timofei Kalachev hiányozni fog az FC Rostov csapatából, emellett vegyes hírek láttak napvilágot sérülés fronton is az oroszok kapcsán. Míg Soslan Dzhanaev visszatérhet a kapuba, addig Vladimir Granat szereplésére kevés esély mutatkozik.

 

"Ez egy nagyon fontos sorozat számunkra" - tette hozzá Mourinho.

 

"Az elejétõl kezdve errõl beszélünk - ezért már az elsõ naptól kezdve a lehetõ legjobb csapatunkkal állunk ki minden mérkõzésre, mert a célunk a továbbjutás kivívása - ez pedig összejött a csoportkörben és a legjobb 32 között is, holnap pedig szintén ezen leszünk."

 

"Szerintem a szurkolók egy kis extra energiát adnak majd számunkra, úgyhogy higgyék el, holnap meg fogunk tudni birkózni a helyzettel és utána már a negyeddöntõben harcolhatunk majd."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!