Manchester United 1-0 FC Rostov

A United megnyerte hazai mérkõzését és bejutott az EL negyeddöntõjébe.


Jose Mourinho ismét a három belsõ védõs felállást választotta erre a mérkõzésre is, elöl pedig Ibrahimovic-ot Mata és Mkhitaryan támogatta.

 

Nagy gondban voltak az oroszok, hiszen a sok sérült és eltiltott miatt a kispadra csupán négy játékost tudtak leültetni, így ha bele kellett nyúlni a találkozóba, az sem volt egyszerû feladat.

 

Jól indult a meccs a hazaiak számára, már a 4. percben közel járt a United a gólhoz. Egy baloldali szöglet után Rojo fejesét tolta ki Medvedev, a labdára lecsapott Ibra, ám egy méterrõl csak kapufát talált el.

 

Tökéletesen látszott, hogy a rosztoviak kontrázni szeretnének, ám ez sem sikerült nekik sûrûn, hiszen ha a manchesteriek labdát vesztettek, azt hamar vissza is szerezték. Folyamatosan az ellenfél térfelén passzolgattak Matáék, rengeteg beadás szállt a kapu elé, de a védõk legtöbbször tisztázni tudtak.

 

A 16. percben Mata zseniális indítása találta meg Zlatant, aki elhúzott a kapus mellett, ám túlságosan kisodródott, így kénytelen volt visszafordulni. A kapus próbált védekezni ellene, a svéd cselezett egyet, majd lõtt, de a hálóõr beleért a próbálkozásba, ami így bõven a kapu fölé szállt.

 

Két perccel késõbb olyan történt, ami elõtte még nem; eljutott a hazai tizenhatosig a Rostov. Jobbról beadás is érkezett, de a játékszer Azmoun mögé szállt, így a védelem könnyedén oldotta meg a helyzetet.

 

A manchesteri fölényt a labdabirtoklás mellett a szögletek száma is mutatta, ám a sarokrúgások sem hoztak áttörést. Harminc perc telt el, amikor csodás támadást vezetett Mourinho csapata a jobb oldalon, Valencia labdaszerzés után Zlatanhoz passzolt, aki Matát hozta játékba, a spanyol támadó ismét hatalmas meglátással hozta helyzetbe csapattársát, ezúttal Mkhitaryant, aki azonban centikkel kapu mellé tüzelt.

 

A 34. percben Zlatan másodszor is megzörgette a kapufát, 15 méterrõl leadott lökete majdnem kettétörte a bal oszlopot.

 

Továbbra is az zajlott a pályán, amit a United akart, de csupán egyetlen komolyabb lehetõség adódott, az is egy átlövés volt Pogba részérõl, amit Medvedev szögletre tolt. A sarokrúgásra már nem volt idõ, a játékvezetõ lefújta a játékrészt.

 

Fordulás után két perc sem telt el, amikor Pogba sérülés miatt kénytelen volt leballagni, helyette Fellaini került a pályára.

 

A félidõ elsõ 15 perce több helyzetet hozott a vendégek részérõl, mint az elsõ 45 perc összesen. Azmoun 16 méterrõl leadott bombáját Romero tolta szögletre, majd Noboa lövését fogta a kapus. Percekkel késõbb pedig Poloz kemény löketét blokkolta önfeláldozóan Bailly.

 

Pogba után Blind is megsérült, fejére kapott egy könyököst, ami miatt Mourinhónak másodszor is kényszerûségbõl kellett cserélnie.

 

A 70. perc végre gólt hozott. Mata szerzett labdát a félpályánál, Ibra kapta tõle, aki megiramodott, majd a jobb szélen érkezõ Micki jöhetett beadással, passza Ibrát találta meg, aki sarokkal Matát hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a spanyol nem is hibázott, 1-0 a Unitednek, összesítésben 2-1!

 

 

Kis közjáték zajlott a pályán és a pálya szélén. Mourinho nem tudott dönteni, Young vagy Rashford legyen a következõ cseréje. Mint kiderült, mindez azért volt, mert Rojónak gondjai akadtak, amit azonban egy banánnal orvosolni lehetett. A gyümölcsöt Young el is juttatta az argentinhoz, aki gyorsan el is fogyasztotta azt.

 

Szerencsére a 79. percre már lenyelte a falatokat a védõ, különben majdnem torkán akadhatott volna az; Noboa felívelését Bukharov csúsztatta Bailly mellett, Romero hihetetlen nagyot hárított.

 

Az utolsó percek nem hoztak sok izgalmat, a United már nem erõltette a támadásokat, az oroszok pedig inkább csak aprították a manchesteri játékosokat. 

 

Mégis jutott még egy lehetõség a rosztoviak számára, 25 méterrõl lõhettek szabadrúgást, Noboa vállalta el, Romerónak nagyot kellett nyújtóznia, és sikerült kiszednie a bal felsõbe tartó labdát.

 

A United nyert és továbbjutott a legjobb nyolc közé!

 

 

Európa-liga, nyolcaddöntõ visszavágó
Manchester United 1-0 FC Rostov
Old Trafford

 

Vezette: Gediminas Mazeika (LTU)

 

United: Romero; Valencia, Bailly, Smalling, Rojo, Blind(Jones 64.); Pogba(Fellaini 47.),Herrera; Mata, Mkhitaryan, Ibrahimovic
Nem használt cserék: De Gea, Carrick, Young, Lingard, Rashford

 

Rostov: Medvedev; Bayramyan(Kireev 82.), Mevlja, Navas, Kudryashov, Terentyev; Noboa, Prepelita(Devic 80.), Erokhin; Poloz, Azmoun(Bukharov 62.)
Nem használt cserék: Goshev

 

Gólszerzõ: Mata 70'

 

Sárga lap: Bukharov

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!