EL: Az Anderlecht lesz az ellenfél

A pénteki sorsoláson kiderült, a Manchester United az RSC Anderlecht ellen játszik az Európa-liga negyeddöntõjében.


A párharc elsõ felvonására április 13-án, a Constant Vanden Stock Stadiumban kerül sor, majd 20-án a manchesteri visszavágó következik. A két meccs között a Vörös Ördögök a Chelsea ellen játszanak majd bajnokit 16-án, vasárnap.

 

A United 2-1-es összesítéssel lépett túl az FC Rostov együttesén és jutott be a sorozat legjobb nyolc csapata közé. Az elsõ meccs döntetlenje után a visszavágót Juan Mata góljával nyerték meg a manchesteriek.

 

A találkozó után Zlatan Ibrahimovic így vélekedett: "Meg akarjuk nyerni ezt a trófeát; a kezdetektõl ezt mondtuk. Ez a cél, ilyen a mentalitásunk, ezért dolgozunk keményen."

 

 

Hogyan jutott el idáig az Anderlecht?

 

A belga csapat a Bajnokok Ligájának harmadik selejtezõkörébõl esett ki és jutott az Európa-ligába, ahol csoportjában a második helyen zárt. A kieséses szakasz elsõ felvonásában a Zenit ellen idegenben lõtt góllal jutottak tovább, majd az Apoel Nicosiát összesítésben 2-0-val ütötték ki a nyolcaddöntõbõl. 30 forduló után vezetik a belga bajnokságot, két ponttal elõzik a Club Brugge együttesét.

 

 

 

Milyen eredményeket ért el a United az Anderlecht ellen?

 

Annak ellenére, hogy csupán eddig hat alkalommal találkoztak, az Anderlechtnek helye van a United történelmében, hisz 1956 szeptemberében a belga klub volt az elsõ, akivel európai sorozatban megmérkõzött a manchesteri alakulat. Azon a találkozón 2-0-ra nyertek Sir Matt Busby-ék idegenben. Sokkal ismertebb talán a második meccsük, amit a Maine Roadon (a Man City pályáján) 10-0-ra nyertek meg a Vörös Ördögök két héttel késõbb.

 

Következõ összecsapásukon kupagyõztesként lépett pályára az MU 1968 novemberében. Ekkor az elsõ mérkõzést az Old Traffordon játszották és a hazaiak 3-0-ra gyõztek, majd a visszavágón 3-1-re kikaptak, de 4-3-as összesítéssel továbbléptek. 

 

Az utolsó összecsapásukat az Anderlecht nyerte, még 2000 októberében Bajnokok Ligája csoportkörben nyert 2-1-re a belga gárda. A manchesteriek gólját Denis Irwin szerezte büntetõbõl, mint ahogyan az egy hónappal azelõtti mérkõzésen is tette, amelyen a United 5-1-re kiütötte ellenfelét. Teddy Sheringham is eredményes volt, de a meccs sztárja a mesterhármast szerzõ Andy Cole volt.

 

 

Az Európa-liga negyeddöntõinek párosítása:

 

Anderlecht v Manchester United 
Celta Vigo v KRC Genk
Ajax v Schalke
Lyon v Besiktas


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!