Zlatan: Fontos az EL

Zlatan Ibrahimovic eltökélt szándéka, hogy a Manchester Uniteddel végigmenjen az Európa-ligában. Nem csak azért, mert szülõhazájában nyerhetne trófeát, hanem mert az hatással lenne a szezon egészére.


A csatár kulcsszerepet játszott a csütörtöki, Rostov elleni szûkös sikerben, az õ sarkazása jelentett gólpasszt, ami után Juan Mata talált a hálóba, ezzel továbbjuttatva a csapatot a sorozat negyeddöntõjébe. Ráadásul az eredmény azt jelenti, a Vörös Ördögök továbbra sem szenvedtek vereséget hazai pályán az EL-ben és Ibra azt akarja, hogy ez az Anderlecht ellen sem legyen másképp.

 

"Amikor az Európa-ligában szerepelsz, benne is akarsz maradni. Két sorozatban vagyunk még és meg akarjuk nyerni, ez a cél, ilyen a mentalitás, keményen dolgozunk ezért" - mondta a svéd csatár az MUTV-nek.

 

A rosztoviak kihívást jelentettek a United számára azzal, ahogyan védekeztek és a 35 éves klasszistól ki is járt nekik a dicséret ezért.

 

"Nem volt könnyû, sok védõvel játszottak és jók is voltak. Próbáltunk türelmesek maradni és helyzeteket kialakítani, várni a lehetõségre. Fontos volt, hogy továbblépjünk, ez meg is lett, úgyhogy örülünk emiatt."

 

 

Ibra négy gólt is szerzett még 2013 októberében, amikor a PSG-vel 5-0-ra legyõzték az Anderlechtet BL-csoportkör során, de még a pénteki sorsolás elõtt nyilatkozva felfedte, milyen gondolkodásmód kell ahhoz, hogy megnyerj egy sorozatot.

 

"Bárkit is kapsz [a sorsoláson], nem lesz könnyû, mert minden csapat jó. Csak továbbra is menni kell, nem feladni a hitet és csak próbálkozni, próbálkozni és próbálkozni. Amikor lehetõség adódik elõtted, összpontosítanod kell!"

 

A United immár ismét a bajnokságra figyel, hiszen vasárnap a Middlesbrough otthonában lesz fellépésük a játékosoknak és bár a csatár eltiltás miatt kihagyni kénytelen az összecsapást, reméli, hogy az EL-ben elért pozitív eredmény a bajnokira is kihat majd.

 

"Még a Premier League és az EL van hátra. Ha kiesnénk a európai kupából, az nem lenne jó, mert úgy nem lenne annyira izgalmas a PL."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!